Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνστην Ελλάδα ανοίγει στο πάρκινγκ του Μεγάρου από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνστην Ελλάδα ανοίγει στο πάρκινγκ του Μεγάρου από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Νέο κέντρο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μέγαρο Μουσικής

1390 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/7/2022

Ένα νέο κέντρο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργήθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής σε συνεργασία με τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο φόρτισης στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Mεγάλη Digital Έκθεση Αυτοκινήτου!
Kαίνε τα μισά!
Βρες λύσεις στην ακρίβεια. Με 1 κλίκ >>

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Οι 10 συνολικά σταθμοί φόρτισης, του νέου κέντρου, αποτελούνται από φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), ονομαστικής ισχύος 22 kW ο καθένας και έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο επίπεδο (P2) του υπόγειου χώρου στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής.
 
Με αυτό το έργο θα στηριχθεί η βιώσιμη κινητικότητα των επισκεπτών και των εργαζομένων του Μεγάρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
 
Αναφορικά, για την δημιουργία του έργου ακολουθήθηκαν όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση των σταθμών με την υφιστάμενη υποδομή του Μεγάρου και την εφαρμογή Elpe Future Charge n Go για την εύκολη εξυπηρέτηση των χρηστών και, φυσικά, πληροί όλες τις προβλεπόμενες διεθνείς και ελληνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας. Με την ένταξή τους στο δίκτυο σταθμών φόρτισης Elpe Future Charge n Go, οι διαθέσιμες θέσεις στο Μέγαρο θα εμφανίζονται online στην εφαρμογή κινητού.

Κοινοποίησέ το »

Δωρεάν φόρτιση για 3 μήνες

Η υπηρεσία φόρτισης θα παρέχεται δωρεάν τους πρώτους τρεις μήνες από την λειτουργία τους. Άρα  η χρέωση θα ξεκινήσει από 1 Νοεμβρίου, με τις τιμές να ορίζονται σύμφωνα με το τιμολόγιο της Elpe Future Charge n Go.

Δηλώσεις στελεχών των 2 συνεργαζόμενων οργανισμών

Ο κύριος Σπύρος Κιαρτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ElpeFuture και Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανέφερε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Ο ενεργειακός μετασχηματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου ΕΛΠΕ για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Διευκολύνουμε, εμπράκτως, την εθνική προσπάθεια για μια δίκαιη μετάβαση και υποστηρίζουμε τις εναλλακτικές μορφές κινητικότητας, μέσα και έξω από τον αστικό ιστό. Η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, που αποτελεί το πόσιμο Πολιτισμού για τη χώρα μας, συμβαδίζει με την ξεκάθαρη βούληση της Elpe Future να ηγηθεί στον τομέα των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και προσφέροντας στον Έλληνα καταναλωτή πρωτοποριακά προϊόντα και καινοτόμες “πράσινες” υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του. Η εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι ήδη εδώ και μας εμπνέει όλους».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κύριος Νίκος Πιμπλής, δήλωσε: «Το Μέγαρο προσφέρει τους χώρους του για τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρόθεσή του να συνεισφέρει έμπρακτα τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός του συνολικά, όσο και στην εξυπηρέτηση και ενθάρρυνση των επισκεπτών του να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο οικολογικά».
 

Tips

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο Elpe Future Charge n Go, μπορείτε να επισκεφτείτε το https://elpefuture.gr/ή να κατεβάσετε το app από το App Store ή το Google Play.

Πληροφορίες για τις τιμές στάθμευσης στο πάρκινγκ του Μεγάρου εδώ:
https://www.megaron.gr/parking-megarou/