Νοθεία καυσίμων: Απατεώνες καταστρέφουν την περιουσία μας
Ανάλογα την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, το πρατήριο που παρανομεί κλείνει από 10 έως 90 μέρες

Ανάλογα την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, το πρατήριο που παρανομεί κλείνει από 10 έως 90 μέρες

  • Νοθεία καυσίμων: Απατεώνες καταστρέφουν την περιουσία μας
  • Ανάλογα την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, το πρατήριο που παρανομεί κλείνει από 10 έως 90 μέρες

Νοθεία καυσίμων: Απατεώνες καταστρέφουν την περιουσία μας

3691 Επισκέψεις στο άρθρο

Νοθεία καυσίμων: Πλουτίζουν σε βάρος μας οι επιτήδειοι που νοθεύουν τα καύσιμα και καταστρέφουν τα αυτοκίνητά μας. Ούτε το υγραέριο δεν την γλιτώνει από τη δράση τους, λογικό με τις ποινές «χάδι» για όσους παρανομούν.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Πως γίνεται η νοθεία καυσίμων

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σχετικά με τα καύσιμα είναι η νοθεία τους και αυτό γιατί έχει καταστροφικές συνέπειες για τα οχήματά μας. Γιατί η μακροζωία και η απόδοση του κινητήρα εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του καυσίμου που τον τροφοδοτεί. Κάποιοι επιτήδειοι λοιπόν κάνουν «χρυσές δουλειές» προκαλώντας σοβαρές βλάβες στα αυτοκίνητά μας, αλλά και εις βάρος των σωστών πρατηριούχων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως και του κράτους που χάνει έσοδα. Πάμε να δούμε πως νοθεύεται κάθε καύσιμο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η νοθευμένη βενζίνη αυξάνει την απόδοση του κινητήρα

Ξεκινώντας με το πιο δημοφιλές καύσιμο αυτό της βενζίνης 95 οκτανίων, η οποία συνήθως αναμιγνύεται με προσθήκη χημικών ουσιών ή ακόμα και με νερό. Μάλιστα παρατηρείται το εξής παράδοξο. Ένα από τα χημικά που χρησιμοποιείται, το τολουόλιο, αυξάνει την απόδοση του κινητήρα στην αρχή, ξεγελώντας σε ότι έχεις βάλει καλό καύσιμο και φυσιολογικά επιστέφεις ξανά και ξανά διογκώνοντας τη ζημιά που δημιουργείται, καθλως πρόκειται για ένα διαβρωτικό στοιχείο που αποσυνθέτει φλάντζες, λαστιχάκια, τσιμούχες και οποιοδήποτε άλλο παρεμφερές μέρος.

Πληρώνεις 100άρα και βάζεις 95άρα

Νοθεία γίνεται και στης υψηλότερης απόδοσης βενζίνες, την 100άρα και την 98άρα. Στην πρώτη γίνεται μίξη με την «απλή» 95 οκτανίων. Μπορεί εδώ για την πλειοψηφία των μοντέλων να μην αποτελεί τόσο ζημιογόνο παράγοντα, ωστόσο επειδή προκαλεί περισσότερα καυσαέρια και επικαθήσεις στην κινητήρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φθορά ειδικά στα μοντέλα που από τον κατασκευαστή θέλουν 100άρα.   

Η 98άρα τώρα νοθεύεται με μεθαιθανόλη, ένα χημικό στοιχείο 97 οκτανίων, το οποίο κοστίζει μόλις 0,10 ευρώ και είναι μη ανιχνεύσιμο στους ελέγχους νοθείας σε μεγάλο ποσοστό (κοντά στο 40%).

Συνέχεια του άρθρου >>>