Οι πιο κοινοί μύθοι της βελτίωσης

5035 Επισκέψεις στο άρθρο

Πολλά έχουν ακουστεί για το μηχανικό tuning. Μικραίνει την ζωή του κινητήρα, αυξάνει την κατανάλωση, ακυρώνει την εγγύηση κ.α. Όλα αυτά άραγε τελικά ισχύουν;

Grammes Restaurant Cafe
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κατά γενική ομολογία τα αυτοκίνητα έχουν γίνει τα βασικά εργαλεία για την εκπλήρωση των καθημερινών μας επιθυμιών και υποχρεώσεων. Ωστόσο για πολλούς το αυτοκίνητό τους έχει γίνει μέλος της οικογένειας τους. Έτσι λοιπόν, όπως θέλετε να προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερα στους ανθρώπους που αγαπάτε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν στο όχημά τους την κατάλληλη περιποίηση και συντήρηση. Πολλοί επίσης επιλέγουν να επενδύουν επιπλέον χρήματα για τη βελτίωση της απόδοσης πέρα από τα εργοστασιακά πρότυπα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως tuning . Οι βελτιώσεις αυτές συνήθως αφορούν την ενίσχυση της ισχύος του κινητήρα, η οποία απαιτεί επιπλέον πρόσθετες παρεμβάσεις, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να υποστηρίζει την πρόσθετη ιπποδύναμη. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που διαφωνούν και υποστηρίζουν κάποιους μύθους γύρω από το tuning, τους οποίους θα καταρρίψουμε παρακάτω.

Kοινοποίησε το »


1.Αν το tuning είναι καλό για το αυτοκίνητό μου θα το είχε πραγματοποιήσει ήδη η «μαμά» εταιρία

Δεν ισχύει! Το εργοστάσιο κάνει πολλούς συμβιβασμούς στη διαδικασία σχεδιασμού. Τα εργοστάσια ακολουθούν την αρχή της τυποποίησης προκειμένου να επιτύχουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της επένδυσης και της ποιότητας, οπότε τοποθετούν το ίδιο σύνολο, με ορισμένες τροποποιήσεις, σε έναν μεγάλο αριθμό μοντέλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το tuning είναι κακό για το αυτοκίνητό σου.

2.To tuning μικραίνει την ζωή του κινητήρα

Η αλήθεια είναι ότι η περισσότερη ιπποδύναμη σημαίνει μεγαλύτερη πίεση του κινητήρα και μεγαλύτερη φθορά των κινούμενων μερών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του. Εάν οι παρεμβάσεις γίνουν με τον σωστό τρόπο δεν θα αφήσει κανένα «κουσούρι» στον κινητήρα εκτός από τη βελτίωση της απόδοσής του.

3. Οι παρεμβάσεις στον κινητήρα θα ακυρώσουν την εργοστασιακή εγγύηση

Πολλοί φοβούνται να βελτιώσουν τα αυτοκίνητά τους, την περίοδο που είναι σε ισχύ η εργοστασιακή τους εγγύηση, επειδή πιστεύουν ότι θα πάψει να ισχύει. Αυτό συμβαίνει αν επιλέξετε ένα ιδιωτικό συνεργείο. Ωστόσο, εάν η διαδικασία γίνεται είτε από το ίδιο το εργοστάσιο, είτε από έναν εξουσιοδοτημένο συνεργείο, η εγγύησή είναι ασφαλής.

4. Μεγαλύτερη απόδοση σημαίνει και μεγαλύτερη κατανάλωση
Αυτός είναι επίσης ένας μύθος σχετικά με την αλλαγή των εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητήρα. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εκκεντροφόρο άξονα και βαλβίδες κινητήρα, μπορείτε να έχετε περισσότερη ιπποδύναμη και λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.
 

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ