Τούρμπο με 3 «βήματα»

14494 Επισκέψεις στο άρθρο

Όσον αφορά τη βελτίωση του αυτοκινήτου, μπορεί κάθε οδηγός, με μερικές απλές και οικονομικές παρεμβάσεις, να ενισχύσει απόλυτα τη δυναμική του αυτοκινήτου του. Ανάλογα και με την τσέπη του λοιπόν, μπορεί κανείς να ακολουθήσει κάποια από τα παρακάτω «βήματα», ώστε να κάνει το αυτοκίνητό του να… πετάει!
1. Βελτίωση κινητήρα. Το turbo αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για να αυξήσει κανείς την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου του, καθώς υπερτερεί στη σύγκριση τόσο με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, όσο και με τους μηχανικούς συμπιεστές. Κι αυτό, γιατί ο συμπιεστής εξάτμισης έχει πολύ πιο απλή και εύκολη τοποθέτηση και παράγει την περισσότερη «δύναμη», ενώ είναι και η πιο οικονομική λύση βελτίωσης από τις τρεις.
2. Αλλαγή εξάτμισης. Μία βελτιωτική εξάτμιση, έχει τη δυνατότητα να απελευθερώνει τη ροή των καυσαερίων του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μπορεί ο κινητήρας να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει. Οπότε όσο πιο «φιμωμένος» ήταν αρχικά ο κινητήρας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αλλαγή στην απόδοσή του, μετά την αλλαγή της εξάτμισης.
3. «Πείραγμα» εγκεφάλου. Μία καίρια παρέμβαση για τη βελτίωση της απόδοσης ενός αυτοκινήτου αποτελεί και το «πείραγμα» του «εγκεφάλου», της ηλεκτρονικής, δηλαδή, μονάδας ελέγχου (Εngine Contron Unit - ECU). Αν για παράδειγμα, έχουμε επέμβει στο αυτοκίνητο, για τη βελτίωση των περιφερειακών του (π.χ. φίλτρο και εξάτμιση), ο εγκέφαλος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αύξηση του αέρα εισαγωγής, παρέχοντάς του και το ανάλογο καύσιμο και γιΆαυτό θα πρέπει να «πειραχτεί» κατάλληλα, ώστε αποδίδει τα αναμενόμενα. Σε υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο μάλιστα, η βελτίωση του εγκεφάλου, είναι ικανή να προσφέρει ακόμη και αύξηση της απόδοσης κατά 20-30%.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ