Η ΕΚΟ με το πρόγραμμα Πρόγραμμα Εγγύηση ΕΚΟ εξασφαλίζει την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα του καυσίμου που μπαίνει στο αυτοκίνητό σας.

Η ΕΚΟ με το πρόγραμμα Πρόγραμμα Εγγύηση ΕΚΟ εξασφαλίζει την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα του καυσίμου που μπαίνει στο αυτοκίνητό σας.

Ποιότητα καυσίμου! 6 σημεία ελέγχου από την ΕΚΟ

2094 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν πιάσει …ταβάνι, ενώ παράλληλα τα φαινόμενα νοθείας και αισχροκέρδειας πληθαίνουν. Χαμένοι σε αυτή την υπόθεση είναι οι καταναλωτές, τους οποίους οι εταιρείες πετρελαιοειδών όπως η ΕΚΟ προσπαθούν να προστατέψουν. Ας δούμε τι μέτρα έχει λάβει η εν λόγω εταιρεία.

mousakian 102021
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων (κυρίως λόγω και της υψηλής φορολόγησης των καυσίμων θέρμανσης-κίνησης) βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των θεμάτων που προβληματίζουν αυτή την περίοδο την ελληνική κοινωνία. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική «αιμορραγία» που υφίσταται το μέσο νοικοκυριό, που  βάλλεται από την γενικότερη και πρωτοφανή ακρίβεια.

Η αλήθεια είναι ότι η τιμή του λίτρου της βενζίνης και του πετρελαίου έχει πιάσει ιστορικό υψηλό ρεκόρ και αυτό είναι κάτι που απασχολεί έντονα και τις εταιρίες καυσίμων. Από την πλευρά τους φροντίζουν με διάφορες ενέργειες να «μαλακώσουν» το φορτίο του καταναλωτή, είτε προσφέροντας εκπτωτικά κουπόνια και κάρτες πιστότητας με διάφορα προνόμια, είτε βελτιώνοντας και ελέγχοντας (στο δίκτυο πρατηρίων τους) συνεχώς την ποιότητα των καυσίμων τους.


Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι πως ο καταναλωτής θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας από διάφορους επιτήδειους πρατηριούχους. Πως λοιπόν το κοινό μπορεί να προστατευτεί; Τι μέτρα έχουν λάβει οι εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά και τι συμβουλές έχουν να δώσουν, όσον αφορά την επιλογή πρατηρίων που φέρουν το σήμα των δικών τους καυσίμων;

Στις παραπάνω ερωτήσεις απαντά ο Κος Γιάννης Μιαούλης, Υποδιευθυντής του Τμήματος Marketing της EKO.

Κοινοποίησέ το »

Η ΕΚΟ, όλα αυτά τα χρόνια, καταλαβαίνει τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και τον φροντίζει, παρέχοντάς του ποιοτικά καύσιμα και λιπαντικά, εγγυημένα, στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Δεδομένης και της αδυναμίας να παταχθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της νοθείας στην εγχώρια αγορά, η ΕΚΟ λάνσαρε πρώτη το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων της, με την ονομασία “Πρόγραμμα Εγγύηση ΕΚΟ”, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Το Πρόγραμμα Εγγύηση ΕΚΟ εξασφαλίζει την ποσότητα και την ποιότητα των καυσίμων της από το διυλιστήριο έως το ρεζερβουάρ του πελάτη, για να μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να είναι σίγουρος για κάθε λίτρο! Το πρόγραμμα πρωτοπορεί στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει 6 διαφορετικά σημεία ελέγχων.

Έλεγχοι εγκαταστάσεων:
- Συνεχείς ποιοτικές αναλύσεις καυσίμων στο διυλιστήριο, που επιβεβαιώνουν τις καλύτερες συνθήκες διύλισης και διασφαλίζουν άριστο πρωτογενές προϊόν.
- Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα είδη των καυσίμων ΕΚΟ, με τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα, στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
- Παρακολούθηση των διαδρομών των βυτίων μεταφοράς με συστήματα GPS. Σφράγιση βυτίων μεταφοράς.
 
Έλεγχοι στο πρατήριο:
- Έλεγχος και σφράγιση αντλιών με ταινία διασφάλισης ποσότητας.
- Προγράμματα ελέγχων σε συνεργασία με κινητές μονάδες του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων του ΕΜΠ.
- Διεξαγωγή απροειδοποίητων ποσοτικών ελέγχων από συμβατικά οχήματα.
 
Τους τακτικούς ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους καυσίμων, σε όλα τα πρατήρια ΕΚΟ, διεξάγουν ιδιόκτητα κινητά εξοπλισμένα εργαστήρια, τα μόνα που αναπτύχθηκαν και στελεχώνονται αποκλειστικά από προσωπικό του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των δειγμάτων, ενώ ο προγραμματισμός των ελέγχων – που το 2021 ξεπέρασαν τους 94.000 πανελλαδικά – γίνεται από την Εταιρία, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ειδοποίηση του πρατηρίου και είναι τέτοιος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε πρατήριο ελέγχεται τουλάχιστον δύο φορές κάθε χρόνο.

Η ΕΚΟ συνεχίζει και σήμερα να πρωτοπορεί με τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Εγγύηση ΕΚΟ, διασφαλίζει άριστη ποιότητα στη σωστή ποσότητα, για όλους!