Με οικονομική οδήγηση θα δίνεις λίγα για καύσιμα

Με οικονομική οδήγηση θα δίνεις λίγα για καύσιμα

11281 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2022

Η καλή και οικονομική οδήγηση θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα, είδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, που οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη.

INTERSYS
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-μην το πατάς (το «βαρύ πόδι» πληρώνει)
-αλλαγές στις 2.000 στροφές
-έχε σωστή πίεση στα ελαστικά σου
- αφαίρεσε περιττά βάρη (πορτμπαγκάζ  & οροφής)
Με την βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο, τι άλλες τεχνικές χρησιμοποιείς για να μειώσεις την κατανάλωση;

Ας δούμε 8 βασικές  τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμων για οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Μην τις παίρνετε αψήφιστα, μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ σε ορίζοντα έτους. Εκατοντάδες ευρώ που είτε μετατρέπονται σε όφελος είτε πάνε «στον βρόντο».

1.Οδήγησε ομαλά
   α. Αξιολόγησε το δρόμο μπροστά σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγεις την περιττή πέδηση (άσκοπα φρεναρίσματα) και την επιτάχυνση, γεγονός που αυξάνει την ποσότητα καυσίμου που χρησιμοποιείς.
   β. Διατήρησε μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό όχημα, ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις την ταχύτητά σου όταν είναι απαραίτητο χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα φρένα.

2.Γύρισε νωρίς σε υψηλότερη ταχύτητα
Η οδήγηση σε χαμηλότερες στροφές μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, οπότε κινήσου σε ταχύτητα περίπου 2.000 στροφές ( RPM).

3.Απενεργοποίησε τη μηχανή
Πολλά νεότερα αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα (start-stop) όταν είναι στάσιμα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό στο δικό σου αυτοκίνητο, απενεργοποίησε το αμάξι σας όταν σταματήσεις για περίπου ένα λεπτό ώστε να εξοικονομήσεις καύσιμο.

4.Κόψε ταχύτητα
Το κόστος των καυσίμων σας θα αυξηθεί όσο γρηγορότερα οδηγείτε. Διατήρησε τις ταχύτητες λογικές (χρησιμοποίησε –αν έχεις- το Cruise control).

5.Παράθυρα εναντίον κλιματισμού
Εάν ταξιδεύεις με χαμηλή ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα είναι πιο αποτελεσματικά. Εάν ταξιδεύεις με ταχύτητα 60 μίλια ανά ώρα ή παραπάνω, κλείνοντας τα παράθυρα και χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό θα εξοικονομήσεις περισσότερα καύσιμα.

6.Πίεση ελαστικών
Τα υπο-φουσκωμένα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων και μπορούν να είναι επικίνδυνα στο δρόμο, γι `αυτό έλεγξε τα μία φορά το μήνα και πριν από μεγάλες διαδρομές.

7.Ράφια / κιβώτια οροφής
Έχοντας αυτά τα πρόσθετα στο αυτοκίνητό σου όταν δεν χρησιμοποιούνται, θα αυξήσει την αντίσταση όπως και το κόστος των καυσίμων.

8.Τσέκαρε το φορτίο σου
Αφαίρεσε τα επιπλέον αντικείμενα από το αυτοκίνητό σου πριν ταξιδέψες για να μειώσεις το βάρος.