Η τρόμπα ή αντλία βενζίνης αναλαμβάνει να μεταφέρει τη βενζίνη στο σύστημα τροφοδοσίας του κινητήρα.

Η τρόμπα ή αντλία βενζίνης αναλαμβάνει να μεταφέρει τη βενζίνη στο σύστημα τροφοδοσίας του κινητήρα.

Πότε χρειάζεται αλλαγή η τρόμπα βενζίνης;

1467 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2022

Η τρόμπα ή αλλιώς αντλία βενζίνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σου, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ωστόσο, όπως όλα τα μηχανικά μέρη έτσι και αυτή κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή! Δες πως θα το καταλάβεις!

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η αντλία καυσίμου «τραβάει» καύσιμο από το ρεζερβουάρ του οχήματός σου στον κινητήρα. Εάν δυσλειτουργεί, ο κινητήρας σου θα λάβει λιγότερο καύσιμο από αυτό που χρειάζεται, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σταματήσει να λειτουργεί ή να υπολειτουργεί. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέξεις τα σημάδια της βλάβης προτού καταλήξεις σταματημένος στη μέση του δρόμου.
 

Κοινοποίησέ το »

Πότε «φωνάζει» πρόβλημα;

Το πρώτο και πιο προφανές σύμπτωμα είναι ότι το αυτοκίνητό σου μπορεί να μην ξεκινά καθόλου ή να κομπιάζει κατά την εκκίνηση.  Όσον αφορά το δεύτερο, θα αισθανθείς ένα τίναγμα ή τραυλισμό, σημάδι που υποδηλώνει ότι ο κινητήρας δεν έχει λάβει την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου για να ξεκινήσει κανονικά.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί είναι η υπερθέρμανση του κινητήρα, αφού ζορίζεται πολύ περισσότερο για να πιάσει τις επιδόσεις του, χρησιμοποιώντας φτωχότερο μείγμα καυσίμου.  Επίσης, είναι πιθανό το αυτοκίνητο να μην μπορεί να διατηρήσει σταθερή την ταχύτητά του ή να παρουσιάσει αυξημένη κατανάλωση.
 

Πόσο κοστίζει η αλλαγή;

Συνολικά η αντικατάσταση μιας τρόμπας βενζίνης έχει σχετικά λογικό κόστος, αν και οι ηλεκτρικές που διαθέτουν τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας είναι ακριβότερες από τις μηχανικές ενώ πλέον οι περισσότερες ηλεκτρικές αντλίες φέρουν στο σώμα τους και το φλοτέρ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ένα μικρό αυτοκίνητο το κόστος της αντικατάστασης τρόμπας ανάλογα μπορεί να ξεκινήσει -μαζί με την εργασία- από 145 ευρώ και να φτάσει και τα 310 ευρώ.