Ποιος είναι ο καλύτερος ηλεκτροκινητήρας;

Ποιος είναι ο καλύτερος ηλεκτροκινητήρας;

7005 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο περίπλοκοι απ' όσο νομίζεις. Έχουν και αυτοί δικές τους τεχνολογίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας, όπως ακριβώς και ένας βενζινοκινητήρας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Ποιος είναι ο καλύτερος ηλεκτροκινητήρας; 3 είναι οι τύποι

- καλύτερος σε απόδοση, μα εξαρτώμενος από την Κίνα, είναι του μόνιμου μαγνήτη
- ο μαγνητικής υστέρησης, δεν χρειάζεται τις κινεζικές σπάνιες γαίες
- οι φθηνοί ασυγχρόνιστοι ηλεκτροκινητήρες με την χαμηλή τιμή & την μεγάλη ισχύ

Ποια είναι η γνώμη σας για την ηλεκτροκίνηση; Θα φέρει γρήγορα την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία;

Η ηλεκτροκίνηση πλέον έχει πάψει να αποτελεί μια τεχνολογία που ΘΑ έρθει. Είναι ήδη εδώ και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το βιώνουμε διαρκώς, αφού σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στο γκαράζ του AutοΤρίτη και παράλληλα βλέπουμε τις πωλήσεις τους να σημειώνουν αλματώδη άνοδο. Σίγουρα, μπορεί ακόμα να είναι ισχνή μειοψηφία, ωστόσο η δυναμική τους είναι αλματώδης. Γι' αυτό και οι κατασκευαστές έχουν ρίξει εκεί το βάρος τους εξελίσσοντας νέες τεχνολογίες.

Διπλάσια απόδοση από τους βενζινοκινητήρες

Μία εσφαλμένη εντύπωση που έχουν αρκετοί σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πως οι κινητήρες τους είναι όλοι οι ίδιοι. Μέγα λάθος, καθώς υπάρχουν διαφόρων ειδών ηλεκτρικοί κινητήρες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με έναν συμβατικό κινητήρα βενζίνης. Για ποιο λόγο; Μα για τον ίδιο λόγο ακριβώς που υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί θερμικοί κινητήρες, η επίτευξη μεγαλύτερου δυνατού βαθμού απόδοσης. Αυτή τη στιγμή ένας βενζινοκινητήρας έχει βαθμό απόδοσης κοντά στο 35%. Τι βαθμό έχει ένα ηλεκτρικό σύνολο; Πάνω από 90%.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »