Ποια τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που ΔΕΝ αγοράζεις ποτέ

9974 Επισκέψεις στο άρθρο

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς τα ανταλλακτικά που πουλάνε περισσότερο είναι τα αναλώσιμα, όπως τα φίλτρα, τα τακάκια, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, οι δισκόπλακες, τα σετ συμπλέκτη και τα συναφή. Τα ανταλλακτικά δηλαδή για μέρη του αυτοκινήτου με περιορισμένο χρόνο ζωής, τα οποία φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο και πρέπει να τα αλλάζουμε συχνά και για λόγους ασφαλείας αλλά και για να αποφύγουμε να δημιουργηθούν σοβαρότερες και άρα ακριβότερες ζημιές στο αυτοκίνητό μας.
 
Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό να αγοράσουν μεταχειρισμένα ακόμα και τακάκια θέλοντας να γλιτώσουν έστω λίγα ευρώ. Ωστόσο, οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όχι μόνο δεν το συνιστούν, αλλά σας αποτρέπουν κιόλας από μία τέτοια ΜΗ ασφαλή επιλογή. Κοινώς μπορείτε να κάνετε οικονομία σχεδόν παντού, όμως δεν παίζουμε με θέματα ασφάλειας. Για παράδειγμα, βάζοντας μεταχειρισμένο δίσκο - πλατό δεν έχεις ιδέα πόσο καιρό θα σου κρατήσει και είναι πάρα πολύ πιθανό λίγους μήνες μετά να ξαναβρεθείς στο συνεργείο αφού πρώτα το αμάξι σε έχει «αφήσει» στην Μεσογείων πηγαίνοντας στη δουλειά. Έτσι ανταλλακτικά όπως: τακάκια, μπουζί, φίλτρα (λαδιού, αέρος, βενζίνης),  δίσκος – πλατό, ρουλεμάν που θα μπαίνουν στο αυτοκίνητό σας πρέπει να είναι πάντα καινούρια.

Ποια ανταλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε και ως μεταχειρισμένα;

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και επομένως είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι πιθανό να κοστίζουν ακόμη και κατά 60% φθηνότερα από τα γνήσια και μπορεί κανείς να βρει για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος της συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου να μειώνεται δραματικά.

Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του, καθώς αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποια παραγγελία από το εξωτερικό, μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ χρονοβόρα, αποτρέποντας κάποιον από αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να επιλέξετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνετε για ανταλλακτικά με μεγάλο κόστος, ώστε η επιλογή τους, να αξίζει τουλάχιστον τον κόπο, οικονομικά.

Tips: - Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
           Προτιμώ γνωστό έμπορο ή που «έχω ακούσει καλά λόγια» για να αποφύγω εκπλήξεις.
 
Γιατί μεταχειρισμένο εκτός από την χαμηλότερη τιμή;

- Λόγω της σπανιότητας κάποιων ανταλλακτικών, κάποια δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά.
- Για τα παλιά ή εκτός αγοράς αυτοκινήτων, η εταιρεία δεν κάνει κατασκευή ανταλλακτικών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ