Σιγουρευτείτε ότι, τα καλώδια έχουν αρκετό πάχος. Τα πολύ λεπτά καλώδια είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν ή να πιάσουν φωτιά.

Μείνατε; Εκκίνηση με καλώδια

9742 Επισκέψεις στο άρθρο

Προσπαθείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας εις μάτην; Μήπως τυχαίνει να μη λειτουργούν ούτε τα ηλεκτρικά; Όλα όσα θα χρειαστείτε είναι ένα σετ καλωδίων μεταφοράς ρεύματος.

 
Τι πρέπει να κάνω πριν ξεκινήσω τη διαδικασία;
• Σιγουρευτείτε ότι, τα καλώδια έχουν αρκετό πάχος. Τα πολύ λεπτά καλώδια είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν ή να πιάσουν φωτιά. 
• Σιγουρευτείτε ότι, τα καλώδια έχουν το απαραίτητο μήκος. 
• Ελέγξτε ότι, οι "δαγκάνες" τους είναι καλής ποιότητας και εφαρμόζουν σωστά στους πόλους της μπαταρίας.

Σε 4 απλά βήματα

1. Τοποθετούμε το ένα αυτοκίνητο κοντά στο άλλο, έτσι ώστε οι μπαταρίες να έχουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο με τη φορτισμένη μπαταρία θα πρέπει να έχει τον κινητήρα του σε λειτουργία. 

2. Τοποθετούμε το ένα "κροκοδειλάκι" του κόκκινου καλωδίου στο θετικό πόλο της γεμάτης μπαταρίας και την άλλη άκρη του ίδιου καλωδίου στο θετικό πόλο της άδειας μπαταρίας. 

3. Ανάλογα, τοποθετούμε τη δαγκάνα του μαύρου καλωδίου στον αρνητικό πόλο, πρώτα της γεμάτης μπαταρίας και στη συνέχεια της άδειας. 

4. Θέτουμε σε λειτουργία το αυτοκίνητο με την άδεια μπαταρία, γυρνώντας το κλειδί στη μίζα. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να πάρει αμέσως εμπρός.

Διατήρηση του φορτίου
Για να είστε σίγουροι ότι, η μπαταρία σας θ ανακτήσει το χαμένο της φορτίο, μη χρησιμοποιήσετε αμέσως τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, που απαιτεί ηλεκτρισμό και μη σβήσετε τον κινητήρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ηλιακός φορτιστής μπαταρίας εκκίνησης κινητήρα
Μία εναλλακτική πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι και τα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους συσκευές φόρτισης, με τις οποίες μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, χωρίς να χρειάζεστε ένα δεύτερο αυτοκίνητο με φορτισμένη μπαταρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ