Tips για «αθάνατη» μπαταρία!

11067 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα συμβουλές ελέγχου, φόρτισης και φροντίδας της μπαταρίας σου και αύξησε εύκολα τη διάρκεια ζωής της!

AUTOMPALOPARTS
MGL PARTS ΙΚΕ
Ξεχνάς συχνά αναμμένα φώτα; «Σκοτώνεις» τη μπαταρία!

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία μπαταριών τύπου μολύβδου – οξέος «ζουν» κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια. Εάν η δική σου φτάσει ή περάσει αυτό το χρονικό περιθώριο, δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης με κάποιο τρόπο. Είναι η περίπτωση που είναι ευρέως γνωστή ως «νεκρή» μπαταρία καθώς δεν ανταποκρίνεται σε καμία ενέργεια, όπως για παράδειγμα στις απόπειρες επαναφόρτισής της.

Εάν έτυχε να ξεχάσεις αναμμένα φώτα στο αυτοκίνητό σου, κάτι που λίγο πολύ έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς, ή αν για οποιοδήποτε άλλο τεχνικό λόγο η μπαταρία αποφορτίστηκε τελείως, μπορείς να τη φορτίσεις και να ξαναρχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Όμως, πρέπει να τονιστεί πως κάθε φορά που η τάση της μπαταρίας «πέφτει» κάτω από τα 12.2V λόγω κάποιου από τους παραπάνω λόγους, η μέγιστη διάρκεια ζωής της μειώνεται παρόλο που μπορεί να φορτιστεί και να ξαναρχίσει να «δουλεύει». Γι αυτό, το θέμα με τα ξεχασμένα φώτα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δημιουργεί μακροπρόθεσμα πρόβλημα άρα και νέα έξοδα.

Αν παρατηρείς ότι η μπαταρία «αδειάζει» συχνά παρόλο που είναι καινούρια, καλό θα ήταν να πας το αυτοκίνητο για ένα πλήρη έλεγχο των ηλεκτρικών συστημάτων του καθώς ακόμα κι αν την αντικαταστήσεις, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και στη νέα.

Πρέπει να έχεις επίσης πάντα στο μυαλό σου ότι η ακινησία του αυτοκινήτου για μεγάλες περιόδους προκαλεί εξασθένιση και διαβρώνει τις πλάκες μολύβδου που περιέχει μέσα η μπαταρία και, μάλιστα, μετά από κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, η φθορά δεν επιδιορθώνεται. Αν το διατηρείς ακίνητο για μεγάλα διαστήματα, έχεις τη δυνατότητα να τη φορτίζεις με κάποιο εξωτερικό φορτιστή.

Φόρτισε τη με 3 κινήσεις!

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να φορτίσεις τη μπαταρία του αυτοκινήτου σου, το μόνο που θα πρέπει να έχεις είναι σαφείς και απλές οδηγίες.

Πριν αρχίσουμε τα βήματα, να θυμάσαι ότι πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο κατάλληλους φορτιστές μπαταριών μολύβδου, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους και επίσης ότι δεν φορτίζεις ποτέ μπαταρίες που είναι παγωμένες ή έχουν υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία (πάνω από 45 βαθμούς). Φροντίζεις επίσης να γίνει η διαδικασία σε χώρο με καλό εξαερισμό.

Συνδέεις το θετικό πόλο του φορτιστή με το θετικό πόλο της μπαταρίας, κάνεις το ίδιο και για τους αρνητικούς.

Αφού έχεις συνδέσει τη μπαταρία «ανάβεις» το φορτιστή.

Όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, «σβήνεις» πρώτα το φορτιστή.

Αν παρατηρήσεις διαρροή οξέος ή απότομη αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας, διακόπτεις αμέσως τη φόρτιση.

Κράτησε τη σε άριστη κατάσταση!

Να διατηρείς καθαρές και στεγνές τις επιφάνειες της μπαταρίας.

Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τις καθαρίζεις μόνο με αντιστατικό ή υγρό πανί.
Φροντίζεις να προφυλάσσεις τα κλιπς συνδεσης και τους πόλους από τυχούσα διάβρωση.

Έλεγχε τακτικά την τάση της. Αν είναι κάτω από 12.3V χρειάζεται φόρτιση.

Κάνε συχνά έλεγχο για τα παρακάτω!

Θα πρέπει να «τσεκάρεις» τακτικά, καθώς αν εμφανιστεί κάτι από τα παρακάτω, θα πρέπει να ελέγξει τη μπαταρία εξειδικευμένος τεχνικός:

Το κάλυμμα ή το κουτί δείχνουν να έχουν υποστεί ζημιά ή αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία.

Τα άκρα δείχνουν να «γυρίζουν» προς τα έξω.

Οι ακροδέκτες που βρίσκονται στα πλάγια παρουσιάζουν συμπτώματα αυξημένης ροπής.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

  • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
     210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RE-BATTERY

    RE-BATTERY

    Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

     2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
     210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
     2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ