Θα πρέπει να ελέγχουμε σε εβδομαδιαία βάση την πίεση των ελαστικών μας, ώστε να είναι αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής.

Τα σπιναρίσματα αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθείρονται πολύ γρήγορα.

Όταν τα αμορτισέρ έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, αλλάζει η γεωμετρία του συστήματος της ανάρτησης, με να φθείρονται σε μεγάλο βαθμό και ανομοιόμορφα τα ελαστικά.

Τα φθαρμένα ελαστικά αποτελούν μία από τις κυριότερες αιτίες ατυχημάτων.

Έλεγχος ελαστικών

42278 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να διατηρούμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας σε πολύ καλή κατάσταση; Ποια σημεία χρειάζονται συχνά έλεγχο;

 
Ίσως το σημαντικότερο τμήμα του αυτοκινήτου για την ασφάλειά μας είναι τα ελαστικά του, διότι αυτά είναι υπεύθυνα για την επαφή του με το δρόμο. Έτσι, η κατάστασή τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις μας. Τα καινούργια αυτοκίνητα εξοπλίζονται συνεχώς με νέα συστήματα, όπως οι διάφορες εξελίξεις του ESP ή οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, οι οποίες αντιλαμβάνονται το στιλ οδήγησης και ρυθμίζονται ανάλογα. Όλα αυτά τα συστήματα όμως απαιτούν την πολύ καλή κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου, ώστε να είναι αποδοτικά. Ας δούμε, λοιπόν, με ποιους τρόπους μπορούμε να διατηρήσουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας σε ασφαλή κατάσταση, αλλά και σε ποια σημεία θα πρέπει να τα ελέγχουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι για την απόδοσή τους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ