Καλό είναι μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές μας, να πάμε το αυτοκίνητό μας για ένα service.

Έλεγχος μετά τις διακοπές

6254 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπορεί εμείς να χαλαρώνουμε στις διακοπές, αλλά το αυτοκίνητό μας ταλαιπωρείται καθώς τόσο οι συνθήκες χρήσης όσο και η... δίαιτά του αλλάζουν αισθητά.

 
Όσο πιο μακριά από τη βάση μας και τον πολιτισμό πηγαίνουμε σε αναζήτηση της τόσο απαιτούμενης ηρεμίας, τόσο πιο πολύ επιφορτίζουμε τα συστήματα του αυτοκινήτου μας. Οι κακοτράχαλοι δρόμοι επιβαρύνουν όχι μόνο την ανάρτηση και τα ελαστικά αλλά φέρνουν και το σύστημα εξάτμισης, τις σωληνώσεις και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε ανεπιθύμητες επαφές με πέτρες και άλλα βλαβερά, οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν όχι μόνο το κλιματιστικό αλλά και το σύστημα λίπανσης και ψύξης του κινητήρα να δουλεύει υπερωρίες, ενώ όσο πιο απομακρυσμένο και χωρίς μεγάλη κίνηση είναι ένα βενζινάδικο, τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει το καύσιμο του να είναι, είτε ηθελημένα είτε αθέλητα, νοθευμένο.
 
Και, εάν τυχαίνει να έχουμε πάει σε παραλίες αναζητώντας λίγη δροσιά, όσο εμείς χαλαρώνουμε η άμμος και η σκόνη θρονιάζονται σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια. Και μπορεί εξωτερικά να φεύγουν με ένα πλύσιμο, αλλά έχουν την τάση να εισχωρούν τόσο στα φίλτρα αέρα, όσο και στα διάφορα φις και ενώσεις του κινητήρα.
 
Το καλό της υπόθεσης είναι πως όσο πιο σύγχρονο είναι το αυτοκίνητό μας, τόσο πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά έχει που του επιτρέπουν να αλλάζει τις ρυθμίσεις του κινητήρα ώστε να λειτουργεί ακόμα και με υποδεέστερα καύσιμα και μειωμένη παροχή αέρα – αλλά εάν μας ενδιαφέρει η μακροζωία του αυτοκινήτου μας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα δυσάρεστες και κατά περίπτωση ιδιαίτερα ακριβές εκπλήξεις στο μέλλον, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε το συνεργείο μας για ένα βασικό και όχι ιδιαίτερα ακριβό έλεγχο. Έτσι έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο και το αυτοκίνητό μας υγιές. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ