Καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι το υγραέριο και πόσο ασφαλές είναι, πριν προχωρήσουμε στη μετατροπή του αυτοκινήτου μας σε υγραεριοκίνητο.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που προχωρούν σε μετατροπή του οχήματός τους σε υγραέριο, επιτυγχάνουν ένα σημαντικό όφελος για την τσέπη τους.

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής στο αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να επισκεφτούμε κάποιο δημόσιο ΚΤΕΟ προκειμένου να λάβουμε την απαραίτητη βεβαίωση.

Το κόστος εγκατάστασης υγραερίου ξεκινά από τα 500 ευρώ περίπου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα (χωρητικότητα και αριθμό κυλίνδρων).

Το LPG είναι ένα καύσιμο καλύτερης ποιότητας σε σχέση με την βενζίνη, έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη καύση, πιο αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα και του καταλύτη.

Το LPG είναι ένα καύσιμο φιλικό για το περιβάλλον. Παρουσιάζει ανώτερα επίπεδα απόδοσης συγκριτικά με τα υγρά και στερεά καύσιμα.

Με ένα σχετικά μικρό κόστος μπορούμε να περιορίσουμε τα κόστη μας στο ελάχιστο, καθώς η τιμή του υγραερίου είναι αισθητά μικρότερη σε σχέση με εκείνη της αμόλυβδης.

Το κύκλωμα τροφοδοσίας υγραερίου στο όχημα είναι απόλυτα στεγανό και δεν περνάει μέσα από το χώρο της καμπίνας.

5+1 tips για το LPG

22783 Επισκέψεις στο άρθρο

Πέρα από πολύ οικονομικό, το LPG είναι φιλικό προς το περιβάλλον και κυρίως πολύ ασφαλές καύσιμο, συγκριτικά με τη βενζίνη.

 
Πολλά έχουν ειπωθεί για το υγραέριο (LPG), ειδικά για την οικονομία που προσφέρει στο πορτοφόλι μας, σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο -λόγω της τιμής του- ειδικά αν διανύουμε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις με το αυτοκίνητό μας. 

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι το
υγραέριο και πόσο ασφαλές είναι, πριν προχωρήσουμε στη μετατροπή του αυτοκινήτου μας σε υγραεριοκίνητο. Επίσης, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε για την «οικολογική» πλευρά του LPG, καθώς είναι ένα από τα πιο καθαρά, εναλλακτικά καύσιμα που διατίθενται στην αγορά.

Τέλος, στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρουμε για το μέσο κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος LPG στο αυτοκίνητό μας, καθώς και για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, αν επιθυμούμε να μετατρέψουμε το όχημά μας σε υγραεριοκίνητο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)