Η εγκατάσταση ενός κιτ υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σας μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας θα σας «επιστρέψει» πάνω από 200 ευρώ.

Κέρδος πάνω από 200 ευρώ μόνο στις διακοπές

22226 Επισκέψεις στο άρθρο

Κατά την περίοδο των διακοπών πάντα τα χιλιόμετρα που θα διανύσουμε καθημερινά είναι περισσότερα από αυτά που διανύουμε όσο βρισκόμαστε σε κάποιο αστικό κέντρο, που οι μετακινήσεις μας είναι σχεδόν οι ίδιες κάθε μέρα. Θα πάμε στη δουλειά, θα μεταφέρουμε τα παιδιά για τις δραστηριότητές τους και το Σαββατοκύριακο θα πάμε καμιά βόλτα. Ωστόσο αυτό αλλάζει κατά την περίοδο των διακοπών γιατί κάθε μέρα θα πηγαίνουμε από παραλία σε παραλία, θα εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή και σίγουρα το βράδυ θα πάμε κάποια βόλτα.
Επιπλέον για να πάμε στον προορισμό μας αν το κάνουμε μέσω του οδικού δικτύου της χώρας, τότε σίγουρα θα διανύσουμε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από ότι συνήθως. Συνεπώς σε ένα μήνα κατά μέσο όρο το κοντέρ του αυτοκινήτου μας θα γράψει κοντά στις 3.000 χλμ.
 
Μία ρεαλιστική μέση κατανάλωση για ενός παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο 1.600 κυβικών είναι 8,5 λτ./100 χλμ., ενώ με τη χρήση υγραερίου η κατανάλωση αυξάνεται (20%), με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται περίπου στα 10,0 λτ./100χλμ. Αν η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,50 ευρώ το λίτρο, στην επαρχία είναι λίγο πιο αυξημένες οι τιμές  και για το υγραέριο 0,70 ευρώ το λίτρο, τότε για τα 3.000 χιλιόμετρα θα δώσουμε 462,5 ευρώ για βενζίνη και 210 ευρώ για υγραέριο, έχοντας στη δεύτερη περίπτωση όφελος 250 περίπου ευρώ. Καταλαβαίνετε δηλαδή πως μπορείτε είτε να παρατείνεται τις διακοπές σας για λίγες μέρες ακόμα ή απλά να εξοικονομήσετε αυτά τα χρήματα!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)