Το φυσικό αέριο δείχνει να είναι η λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης αλλά και της εξοικονόμησης καυσίμου μειώνοντας τα ετήσια μεταφορικά κόστη στον προϋπολογισμό.

Ως προς τα οικονομικά οφέλη, το φυσικό αέριο κίνησης προσφέρει εξοικονόμηση 30% σε σχέση με το diesel και 50% σε σχέση με την βενζίνη.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αερίου, IGU, το φυσικό αέριο αποτελεί πλέον μια επιβεβλημένη εναλλακτική.

Φυσικό αέριο και εταιρικά οχήματα

16352 Επισκέψεις στο άρθρο

«Διεθνής» απαίτηση η χρήση φυσικού αερίου στα εταιρικά οχήματα. Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνουν διεθνείς οργανισμοί για την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων από τους επαγγελματικούς στόλους. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ οι εκπομπές ρύπων στις ανεπτυγμένες οικονομίες αυξάνονται με αποτέλεσμα την σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

 

Η λύση στο πρόβλημα…
Το φυσικό αέριο δείχνει να είναι η λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης αλλά και της εξοικονόμησης καυσίμου μειώνοντας τα ετήσια μεταφορικά κόστη στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αερίου, IGU, το φυσικό αέριο αποτελεί πλέον μια επιβεβλημένη εναλλακτική καθώς ο ρόλος των καυσίμων έχει καταστεί μέρος της εφαρμογής μιας πολιτικής υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρυπογόνων ουσιών αλλά και της οικονομικής μετακίνησης, είτε πρόκειται για ιδιωτικά και δημόσια οχήματα, είτε για βαριά επαγγελματικά φορτηγά ή πλοία και τρένα. Σήμερα κυκλοφορούν περίπου 20.000.000 οχήματα φυσικού αερίου ενώ οι υποδομές έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση. Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στις μεταφορές μπορεί να μειώσει έως και 30% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με το πετρέλαιο και το diesel ενώ τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο σημειώνουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και κατά 20% σε σύγκριση με τα οχήματα που κινούνται με diesel. Παράλληλα, τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο παρουσιάζουν κατά 95% μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με το πετρέλαιο και το diesel. 
Ως προς τα οικονομικά οφέλη, το φυσικό αέριο κίνησης προσφέρει εξοικονόμηση 30% σε σχέση με το diesel και 50% σε σχέση με την βενζίνη. Τα οχήματα φυσικού αερίου απαιτούν επίσης λιγότερα  λειτουργικά έξοδα και έξοδα συντήρησης. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)