Ο αγώνας διοργανώθηκε για 8η χρονιά από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally αυτοκινήτου εναλλακτικών καυσίμων στο οποίο συμμετέχουν κάτοχοι «καθαρών» αυτοκινήτων όπως είναι τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου, βιοκαυσίμου, υγραερίου, υβριδικά, ηλεκτρικά κλπ.

Πρώτο το φυσικό αέριο στο «πράσινο» ράλι

9866 Επισκέψεις στο άρθρο

Τις δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη οικονομίας κατέλαβαν τα αυτοκίνητα «FISIKON» διπλού καυσίμου CNG και βενζίνης στο «HiTech EKO Mobility Rally» που διοργανώθηκε στις 4 και 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα, αναδεικνύοντάς το φυσικό αέριο ως το οικονομικότερο καύσιμο.

 
Ο αγώνας διοργανώθηκε για 8η χρονιά από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally αυτοκινήτου εναλλακτικών καυσίμων στο οποίο συμμετέχουν κάτοχοι «καθαρών» αυτοκινήτων όπως είναι τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου, βιοκαυσίμου, υγραερίου, υβριδικά, ηλεκτρικά κλπ. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 22 οχήματα εναλλακτικών καυσίμων με ελληνικά και ξένα πληρώματα ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού (παιδικά παιχνίδια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης κλπ) για την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων. Κριτήρια για διάκριση στον αγώνα ήταν η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση και η ακρίβεια στη διατήρηση συγκριμένης ταχύτητας στις ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Η ΔΕΠΑ αναπτύσσει δίκτυο πρατηρίων «Fisikon» στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, με στόχο την προώθηση της οικονομικής και καθαρής αυτοκίνησης στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ