Όφελος μέχρι και 2.147 ευρώ* (*): από ετήσια διαφορά στο κόστος κατανάλωσης καυσίμου

Fiat Doblo: Όφελος μέχρι και 1.814 ευρώ

Fiat Fiorino: Όφελος μέχρι και 1.692 ευρώ

Fiat Punto Van: Όφελος μέχρι και 1.538 ευρώ

Opel Combo Van: Όφελος μέχρι και 1.814 ευρώ

VW Caddy Van: Όφελος μέχρι και 2.147 ευρώ

Mercedes-Benz E200 Taxi:Όφελος μέχρι και 1.515 ευρώ

H oικονομία για τον επαγγελματία

5463 Επισκέψεις στο άρθρο

Τo FISIKON, όπως είναι η εμπορική ονομασία του φυσικού αερίου CNG στην ελληνική αγορά, συμβάλει στο σημαντικά μικρότερο κόστος χρήσης κάθε οχήματος δεδομένου ότι είναι σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με όλα τα άλλα καύσιμα.

 
Είναι λογικό λοιπόν οι κάτοχοι επαγγελματικών οχημάτων (ελαφρά επαγγελματικά, Ταξί κτλ.) να έχουν σημαντικό κέρδος από την χρήση οχημάτων, που κινούνται με φυσικό αέριο. Παράλληλα, η χρήση του CNG (Compressed Natural Gas) έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει όχι μόνο τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και το οικολογικό του… αποτύπωμα δεδομένου ότι, το φυσικό αέριο είναι ένα –κατά πολύ- πιο καθαρό καύσιμο σε σχέση τόσο με την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο, όσο και το υγραέριο (LPG). 

Όφελος από 1.515 – 2.147 ευρώ σε ετήσια βάση για τους επαγγελματίες
Διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει πως το κόστος του καυσίμου υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 30% του συνολικού κόστους χρήσης για τα επαγγελματικά οχήματα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η χρήση του FISIKON ως καύσιμο είναι σε θέση να προσφέρει εντυπωσιακή μείωση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των επαγγελματικών οχημάτων που καλούνται να διανύσουν πολλαπλάσια χιλιόμετρα σε ετήσια βάση σε σχέση με τα Ι.Χ., η χρήση του FISIKON θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μονόδρομος» για τους επιχειρηματίες που πασχίζουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν πληρέστερες υπηρεσίες στο μικρότερο δυνατό κόστος.
Ήδη στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμα πολλαπλά επαγγελματικά οχήματα που είναι σε θέση να κάνουν χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο. Παράλληλα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική νομοθεσία, έδωσαν το… πράσινο φως για την επέκταση του δικτύου των συνεργείων που θα αναλάβουν και τις μετασκευές των κινητήρων σε κυκλοφορούντα οχήματα προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσουν και με το FISIKON ως καύσιμο. 

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ενδοαστικές μεταφορές, διαθέτουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που κατά βάση πραγματοποιούν δρομολόγια της τάξης των 100 – 150 χλμ. σε ημερήσια βάση. Αν λάβουμε ως δεδομένο την 5ήμερη λειτουργία της επιχείρησης, σε ετήσια βάση τα εν λόγω επαγγελματικά οχήματα διανύουν κατά μέσο όρο 24.000 χλμ.
Έχετε αναλογιστεί ποιο είναι το κόστος των καυσίμων που απαιτούνται;
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα ελαφρά επαγγελματικά με κινητήρες διπλού καυσίμου τα οποία είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας. 

Με δίκτυο πρατηρίων CNG, που αναπτύσσεται 
Στην παρούσα φάση στην ελληνική αγορά λειτουργούν 4 πρατήρια FISIKON στην Ανθούσα, την Κηφισιά, την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας και στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία).
Μέχρι το τέλος του 2014, ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με νέα πρατήρια στη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για αρκετά ακόμη πρατήρια σε όλη την χώρα (ήδη γνωρίζουμε πως θα κατασκευαστεί ένα και στον Ασπρόπυργο).


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ