Η σωστή εγκατάσταση είναι το παν

Η σωστή επιλογή συστήματος LPG

5358 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα συνηθέστερα προβλήματα μιας κακής εγκατάστασης και τι πρέπει να κάνετε για να τ' αποφύγετε

 

Η εγκατάσταση ενός συστήματος LPG είναι πλέον μια απλή υπόθεση για τον έμπειρο εγκαταστάτη. Όμως επειδή οι «στραβές» είναι πάντα στο παιχνίδι, διάβασε για να δεις τι πρέπει να προσέχεις, ώστε να απολαμβάνεις την οικονομία του υγραερίου για πολλά χρόνια.

Νούμερο 1 στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού!

Είναι γνωστό πως τα τελευταία 15 χρόνια το υγραέριο ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης έχει σκαρφαλώσει στην 1η θέση της προτίμησης του αγοραστικού κοινού για την οικονομική του μετακίνηση, αποτελώντας την εύκολη και οικονομική λύση, με όφελος για την τσέπη που μπορεί να φτάσει και το 50% σε σχέση με τη βενζίνη, παραμένοντας σταθερά το οικονομικότερο καύσιμο. 

Με εξαιρετικά χαμηλή τιμή, (η οποία είναι και το #1 πλεονέκτημα του υγραερίου), το LPG αυτή τη στιγμή καλύπτει κάθε μοντέλο, από μικρά αυτοκίνητα για την πόλη μέχρι τα μεγάλα θηρία με τους V8 κάτω από τα καπό τους. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο στόλος αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία. Όμως δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, για τους περισσότερους πλέον είναι δύσκολη η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου. Όμως η είσοδος του υγραερίου στην αγορά καυσίμων αποτέλεσε τον κύριο λόγο για πολύ κόσμο να κρατήσει και να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό του, πετυχαίνοντας υψηλή οικονομία και καλύτερη αξία μεταπώλησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα και οικονομική μετακίνηση. 

Όμως όλα αυτά τα καλά μπορούν να εξαφανιστούν μεμιάς, αν δεν προσέξετε μερικά κομβικά σημεία κατά την εγκατάσταση του συστήματος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να «τσεκάρετε» ενδελεχώς τόσο το σύστημα για να δείτε αν ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας, όσο και τον εγκαταστάτη για να δείτε κατά πόσο κατέχει το αντικείμενο.

Η μη γνώση του αντικειμένου το μεγάλο πρόβλημα

Μιλώντας με εγκαταστάτες εγνωσμένης αξίας από την αγορά, τα λεγόμενα όλων συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες μιας εγκατάστασης ξεκινούν από τη μη γνώση του αντικειμένου της υγραεριοκίνησης.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ο καλός εγκαταστάτης πρέπει να διαθέτει βαθιά γνώση του αντικειμένου (η οποία προκύπτει από την συνεχή εκπαίδευση και «τριβή» με το αυτοκίνητο) ώστε να μπορεί να τοποθετήσει με άνεση και ασφάλεια το σύστημα που ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ στο αυτοκίνητο σας.

Πρέπει να ταιριάζει!

Φυσικά και αναφερόμαστε στο σύστημα υγραεριοκίνησης που θα επιλέξετε. Βλέπετε δεν ταιριάζουν όλα τα συστήματα της αγοράς σε όλους τους τύπους κινητήρων. Έτσι θα πρέπει να βρείτε το σύστημα που ταιριάζει γάντι στο αυτοκίνητό σας ώστε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν κατά την εσφαλμένη εγκατάσταση. 

Κάθε κατασκευαστής ενός συστήματος LPG έχει δημιουργήσει μια λίστα, (τη λεγόμενη και Black list), η οποία αναφέρει επακριβώς αν το εν λόγω σύστημα, ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Επομένως αν το αυτοκίνητό σας δεν είναι στη λίστα, όλα καλά. Αλλά και πάλι, η κατάσταση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να ελεγχθεί από τον εγκαταστάτη ώστε να αποφασίσει εκείνος αν μπορεί να συνεχίσει απευθείας στην εγκατάσταση ή αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον κινητήρα σας. 

Αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθετήσεις, μιας και έτσι θα αποφευχθούν πολλές μετέπειτα διορθώσεις, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν δαπανηρές. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)