Εξοικειωμένοι δείχνουν οι οδηγοί επαγγελματικών και ιδιωτικών οχημάτων με την ιδέα της χρήσης φυσικού αερίου αντί πετρελαίου ή βενζίνης και σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του CNG.

Από το πετρέλαιο και τη βενζίνη, στο φυσικό αέριο

9616 Επισκέψεις στο άρθρο

Aπό την μετατροπή δεν αποκλείονται οι οδηγοί οποιουδήποτε πετρελαιοκίνητου καθώς στρατηγική προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής αποτελεί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων.

 
Αυξάνονται οι επιλογές καυσίμου για τα συμβατικά οχήματα καθώς πλέον εκτός από την δυνατότητα μετατροπής των βενζινοκίνητων σε διπλής καύσης (αριθμός απόφασης 10852/715/30-05-2014), η ίδια ευκαιρία παρέχεται και στους οδηγούς πετρελαιοκίνητων με τις εταιρείες που διαθέτουν επαγγελματικά φορτηγά ελαφρού τύπου να αποτελούν τους πρώτους ωφελούμενους από την νέα αυτή ρύθμιση. Φυσικά από την μετατροπή δεν αποκλείονται οι οδηγοί οποιουδήποτε πετρελαιοκίνητου καθώς στρατηγική προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής αποτελεί η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων. Στην επίσημη ανακοίνωση της θεσμοθέτησης της μετατροπής, ο πρώην υφυπουργός, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρει «μετά την θεσμοθέτηση της δυνατότητας μετατροπής αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο την βενζίνη σε φυσικό αέριο και την δυνατότητα ίδρυσης πρατηρίων φυσικού αερίου, με την παραπάνω απόφασή μας ολοκληρώσαμε την εισαγωγή του φυσικού αερίου στην κίνηση των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Με την ρύθμιση αυτή εξασφαλίζουμε την δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα την μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και την χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον» .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)