LPG = Τεράστια οικονομία

7593 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες τώρα πώς η επιλογή του σωστού συστήματος LPG βοηθά την τσέπη σου, τον κινητήρα του αυτοκινήτου και το περιβάλλον

coral gas
MASTER DIRECT
Τα συνολικά έξοδα μετακίνησης μειώνονται ως 50%

Από τα πρώτα χιλιόμετρα καταλαβαίνεις σε πόσο μεγάλο βαθμό μειώνεται η κατανάλωση σε σχέση με τη βενζίνη, πράγμα απολύτως λογικό αφού τα συνολικά έξοδα μετακίνησης μειώνονται σε επίπεδα που φτάνουν το 50%!

Αν υπολογίσεις το παραπάνω σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος LPG, διαπιστώνεις αμέσως ότι η απόσβεση πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από το οποίο αρχίζεις να έχεις καθαρό κέρδος, από τη στιγμή που έχεις «σβήσει» την παραπάνω δαπάνη μετατροπής.

Παράγεται 12% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα

Οι επιπτώσεις του καύσιμου LPG στο περιβάλλον είναι κατά πολύ μικρότερες από τις αντίστοιχες που έχουν παρατηρηθεί κατά τη χρήση βενζίνης.

Συγκεκριμένα, έχει υπολογιστεί πως ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το LPG εκπέμπει ως και 12% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου, μειωμένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα αλλά και 20 ως 40% λιγότερους υδρογονάνθρακες, ανάλογα με τον τύπο κινητήρα.

Το  υγραέριο δεν περιέχει μόλυβδο, γεγονός το οποίο προσφέρει καθαρότερη και καλύτερη καύση

Σε αντίθεση με τη βενζίνη, το υγραέριο δεν περιέχει μόλυβδο, γεγονός το οποίο προσφέρει καθαρότερη και καλύτερη καύση. Αυτό, με τη σειρά του, μειώνει τις τριβές στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, παρέχοντας μεγαλύτερη μακροζωϊα.

Μοναδική προϋπόθεση για να ισχύσει το παραπάνω είναι να λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις στο service του κινητήρα.

Τα 4 μυστικά της αποτελεσματικής μετατροπής!

Σύμφωνα με το LPG Eγκαταστάτες 4* αστέρων, όσον αφορά τη σωστή επιλογή του συστήματος: Δεν «ταιριάζουν» όλα τα συστήματα LPG σε όλα τα είδη κινητήρων, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στο χώρο και τη μεγάλη εμπειρία τους. Θα πρέπει να ελεγχθεί λεπτομερώς το ποιο σύστημα ταιριάζει ακριβώς στο δικό σου μοντέλο αυτοκινήτου.

Για να διευκολυνθείς σε αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την «μαύρη λίστα», η οποία είναι ένας κατάλογος που έχει δημιουργήσει κάθε κατασκευαστής συστημάτων LPG και δείχνει σε ποια αυτοκίνητα ταιριάζει και σε ποια όχι, το σύστημα που κατασκευάζει.

Έμπειρος και εξειδικευμένος μετατροπέας: Η εμπειρία και τα υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας των τεχνικών που θα κάνουν τη μετατροπή παίζουν εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, ρόλο στη σωστή τοποθέτηση και άριστη λειτουργία του συστήματος.

Καλή κατάσταση του κινητήρα: Ο κινητήρας θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση (και) πριν τη μετατροπή καθώς αν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία του, θα παρουσιαστούν δυσλειτουργίες και στην απόδοση του συστήματος LPG.

Πιστοποιημένη εγκατάσταση: Όλα τα μέρη ενός συστήματος LPG θα πρέπει να πιστοποιημένα, από το πιο μικρό ανταλλακτικό μέχρι και το κυριότερο «κομμάτι» του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ένα άριστο αποτέλεσμα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)