Μη ξεχνάς ότι το συνεργείο που θα πας το αυτοκίνητό σου πρέπει να έχει άδεια και να το εμπιστεύεσαι.

Αυτά που επιβάλλεται να δει ο ειδικός σου

13466 Επισκέψεις στο άρθρο

- Εγκέφαλος
Επιτυχής συντήρηση χωρίς service του σημαντικότερου μηχανισμού του συστήματος, δηλαδή του εγκεφάλου, δεν νοείται. Ο εγκέφαλος που ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες, τις αναλογίες και την καύση του συστήματος πρέπει να ελέγχεται από έναν έμπειρο εξουσιοδοτημένο τεχνικό με το σωστό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα γίνεται και έλεγχος καυσαερίων που δείχνει τόσο τη σωστή λειτουργία του συστήματος όσο και ολόκληρου του κινητήρα.
- Πνεύμονας - φίλτρα
Έλεγχος του ατμοποιητή που μετατρέπει το υγρό LPG σε αέριο για την καλύτερη καύση και φυσικά αν έχει κατάλοιπα πρέπει να καθαριστεί.
- Κύκλωμα και σωληνώσεις
Ακολουθώντας τις οδηγίες του εγκαταστάτη πρέπει να γίνεται τακτικό τσεκάρισμα του κυκλώματος και των σωληνώσεων νερού & αερίου του συστήματος LPG-CNG οι οποίες βοηθούν στην ασφαλή  λειτουργία του κινητήρα καθώς και στην μέγιστη απόδοση του συστήματος. Ο έλεγχος για πιθανές διαρροές μπορεί να γίνει μόνο με το αυτοκίνητο εν λειτουργία, ενώ όλες οι σωληνώσεις έχουν ένδειξη της ημερομηνίας κατασκευής τους. Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των σωληνώσεων κάθε 2 χρόνια, και αντικατάσταση αυτών κάθε 5 χρόνια.
- Μπεκ υγραερίου
Κάθε 30.000 χιλιόμετρα πρέπει οπωσδήποτε να συντηρούμε τα μπεκ ψεκασμού των συστημάτων υγραεριοκίνησης (ρύθμιση, καθαρισμό, και αντικατάσταση εμβόλων και φλατζών). Αν τυχόν το παραλείψουμε ίσως κάποιοι κύλινδροι του αυτοκινήτου να λειτουργούν με λάθος  μείγμα ή ακόμη και να παρουσιαστεί αρρυθμία στον κινητήρα, με αποτέλεσμα αύξηση θερμοκρασιών και κατανάλωσης. Φυσικά υπάρχει και το πιθανό αν και ακραίο σενάριο να προκληθεί βλάβη στον κινητήρα.
- Ντεπόζιτο υγραερίου
Το ντεπόζιτο υγραερίου είναι μια πονεμένη ιστορία που μπορεί να αποβεί μοιραία αν οι εγκαταστάσεις είναι κακής ποιότητας. Σήμερα ωστόσο μια δεξαμενή υγραερίου που τηρεί τις προδιαγραφές είναι πιο ασφαλής από ένα ντεπόζιτο βενζίνης ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος. Βάσει της νομοθεσίας, επιβάλλεται η αντικατάσταση της δεξαμενής στα 10 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής της.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)