Από τις πρώτες εργασίες που γίνονται στη φάση συντήρησης, είναι η αλλαγή των φίλτρων υγρού και αερίου.

Κάθε κατασκευαστής ορίζει εκείνος το χρονικό διάστημα της περιοδικής συντήρησης, το οποίο και πρέπει ο ιδιοκτήτης να τηρεί ευλαβικά για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου του.

Τα φίλτρα παίζουν σημαντικό ρόλο!

39706 Επισκέψεις στο άρθρο

Όταν έρθει ο καιρός του service, από τα πρώτα πράγματα που αλλάζονται είναι το φίλτρο υγρού, καθώς και το φίλτρο αερίου που περιλαμβάνει το σύστημα. Αυτά τα φίλτρα αλλοιώνονται από τυχόν «βρωμιές» που επικάθονται πάνω τους και «μπουκώνουν» τα φίλτρα. 

Αν το σύστημα που έχετε επιλέξει λειτουργεί με λαδιέρα (εξασφαλίζει τη λίπανση των βαλβίδων), τότε θα πρέπει να ελέγχεται η στάθμη του υγρού εντός της και να γίνεται η απαραίτητη πλήρωση υγρού. Αν τώρα το σύστημα δεν διαθέτει λαδιέρα, αλλά λειτουργεί με spray συντήρησης και προστασίας των βαλβίδων, θα πρέπει ο μηχανικός να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα προϊόντα για αυτή τη χρήση, όπως ορίζει ο κατασκευαστής. 

Εν συνεχεία υπάρχει το πλέον νευραλγικό κομμάτι του service, ο έλεγχος της χαρτογράφησης του εγκεφάλου. Σε αυτή τη διαδικασία, ο μηχανικός τσεκάρει τη λειτουργία του εγκεφάλου του kit, ώστε όλες οι ρυθμίσεις να είναι αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής. Επειδή όλο το management του συστήματος γίνεται από το συγκεκριμένο εξάρτημα, συνίσταται ο έλεγχος του software του εγκεφάλου, να γίνεται από τον εγκαταστάτη του συστήματος, ή σαν εναλλακτική από κάποιον που χρησιμοποιεί το ίδιο kit, ώστε να διαθέτει και το ίδιο software.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)