Σήμερα, επιτρέπεται και στην Ελλάδα, η μετατροπή οχημάτων σε διπλής καύσης, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν οι οδηγοί τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης.

Το φυσικό αέριο κερδίζει τους Έλληνες οδηγούς

5034 Επισκέψεις στο άρθρο

Στα 20.000.000 οχήματα που κινούνται παγκοσμίως με φυσικό αέριο έρχεται να προστεθεί και ο αυξανόμενος αριθμός οχημάτων CNG/LNG που κινείται στους ελληνικούς δρόμους.

 
Ο λόγος; Η οικονομία που προσφέρει το «πράσινο καύσιμο» (πάνω από 50% σε σχέση με τα συμβατικά) και η «καλή του συμπεριφορά» απέναντι στο περιβάλλον. Ενισχυτικά, λειτουργεί και η βελτίωση των υποδομών με τους σταθμούς ανεφοδιασμού να αυξάνονται και τους επαγγελματίες να εξειδικεύονται στις εργασίες μετατροπής. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα οικονομικά κίνητρα που θεσπίζει ολόκληρη η Ευρώπη για την χρήση φυσικού αερίου στις μεταφορές, κάτι που ωθεί τους ιδιώτες οδηγούς ΙΧ και τους υπευθύνους επαγγελματικών στόλων να επιλέγουν το φυσικό αέριο.

Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο της αεριοκίνησης και πλέον επιτρέπεται η μετατροπή οχημάτων σε διπλής καύσης ενώ φορείς και πολιτικές δυνάμεις ασκούν πιέσεις για την διεύρυνση της χρήσης του με οικονομικά κίνητρα και πρωτοβουλίες ενημέρωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)