Ο έλεγχος των καυσαερίων του συστήματος είναι σημαντικός τόσο για την ρύθμιση του συστήματος όσο και για την προστασία του κινητήρα.

Σημεία που πρέπει να προσέχουν οι τεχνίτες

18416 Επισκέψεις στο άρθρο

• Ο έλεγχος των καυσαερίων του συστήματος είναι σημαντικός τόσο για την ρύθμιση του συστήματος όσο και για την προστασία του κινητήρα. Για τον λόγο αυτό στην πολλαπλή εξαγωγή του συστήματος τοποθετείται ένας αισθητήρας θερμοκρασίας καυσαερίων και ένας αισθητήρας οξυγόνου. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας καυσαερίων πληροφορεί την ηλεκτρονική μονάδα του συστήματος φυσικού αερίου, για την μεταβολή της θερμοκρασίας καυσαερίων. Η θερμοκρασία καύσης του φυσικού αερίου ανεβάζει την θερμοκρασία καυσαερίων του κινητήρα η οποία θα πρέπει να ελέγχεται και να ρυθμίζεται, με την χρήση και αυτής της παραμέτρου, ανάλογα η ποσότητα του φυσικού αερίου.
• Στην πολλαπλή εξαγωγή τοποθετείται και ένας αισθητήρας οξυγόνου ευρέως φάσματος. Ο αισθητήρας αυτός τοποθετείται και χρησιμοποιείται μόνον για τις μετρήσεις ποιότητας των καυσαερίων στην βασική ρύθμιση του οχήματος. Με την βοήθεια ειδικού οργάνου, όπως φαίνεται και στην εικόνα (7) ελέγχεται η ποιότητα των καυσαερίων και τα αποτελέσματα χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση του συστήματος. Μετά το τέλος των μετρήσεων ο αισθητήρας οξυγόνου αφαιρείται και η οπή κλείνεται με μία τάπα.
• Η συνδεσμολογία του ψυκτικού υγρού γίνεται πάντα παράλληλα και όχι σειριακά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Πηγή: ΙΔΕΕΑ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)