Πέρα από παράβαση του Κ.Ο.Κ., όταν ένα αυτοκίνητο δεν διαθέτει ρεζέρβα ή κιτ επισκευής ελαστικού παραμένει «εκτεθειμένο» σε περίπτωση βλάβης κάποιου τροχού.

Ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει ότι ο μη εφοδιασμός οχήματος με τα απαραίτητα εξαρτήματα (καθρέπτες, ηχητικά όργανα, εφεδρικό τροχό, ταχύμετρο κ.λ.π.) συνιστά τροχαία παράβαση.

Ο μη εφοδιασμός του αυτοκινήτου με ρεζέρβα συνιστά τροχαία παράβαση και τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ και αφαίρεση της αδείας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για δέκα ημέρες.

Η τοποθέτηση συστήματος LPG στο αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος της ρεζέρβας, καθώς αυτό αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης & εφεδρικός τροχός

6602 Επισκέψεις στο άρθρο

Η τοποθέτηση συστήματος LPG στα αυτοκίνητα, πολλές φορές απαιτεί την απομάκρυνση του εφεδρικού τροχού (ρεζέρβας) από το όχημα, κάτι που δεν είναι σύννομο με τον Κ.Ο.Κ.

 
Τα τελευταία χρόνια, πολλά καινούργια αυτοκίνητα πωλούνται χωρίς εφεδρικό τροχό, έστω και ανάγκης, αλλά με κιτ επισκευής ελαστικών. Επίσης, πολλοί είναι οι οδηγοί που έχοντας τοποθετήσει κιτ υγραεριοκίνησης στη θέση που καταλαμβάνει η ρεζέρβα, την έχουν αφαιρέσει από το αυτοκίνητο, παραμένοντας το όχημα «εκτεθειμένο» σε περίπτωση βλάβης κάποιου ελαστικού.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι να γνωρίζουν ότι -σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ- ο μη εφοδιασμός οχήματος με τα προβλεπόμενα απαραίτητα εξαρτήματα (καθρέπτες, ηχητικά όργανα, εφεδρικό τροχό, ταχύμετρο κ.λ.π.) (ν.2696/1999 αρθ.81 παρ.1 έως 25) συνιστά τροχαία παράβαση και τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ και αφαίρεση της αδείας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για δέκα ημέρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)