Περαιτέρω ανάπτυξη της αεριοκίνησης

7707 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα νέα αυτά δεδομένα αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αεριοκίνηση, η οποία ακολουθεί ανοδική πορεία στην Ελλάδα με τους επαγγελματίες και ιδιώτες οδηγούς να στρέφονται στο φθηνό φυσικό αέριο. 
 
Περισσότερα πρατήρια
Ήδη στη χώρα λειτουργούν πρατήρια λιανικής πώλησης για τον ανεφοδιασμό οχημάτων με κινητήρα φυσικού αερίου. Περιοχές όπως η Κηφισιά, η Ν. Φιλαδέλφεια, η Ανθούσα, τα Ανω Λιόσια, η περιοχή Ρέντη (και προσεχώς και το Κορωπί), η Πυλαία και η Νέα Μαγνησία στη Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Λαμία και ο Βόλος διαθέτουν πρατήρια φυσικού αερίου. Το δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς με σκοπό όλο και περισσότεροι οδηγοί να μπορούν να εξυπηρετηθούν από ένα πρατήριο Fisikon (επωνυμία με την οποία η ΔΕΠΑ προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης). 
 
Περισσότερα οχήματα φυσικού αερίου
Στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά κυκλοφορούν ΙΧ και επαγγελματικά CNGμοντέλα από όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ οι αντιπροσωπείες κατευθύνονται προς πιο μαζικές εισαγωγές δεδομένης της ανάπτυξης της αεριοκίνησης. Τα πιο γνωστά μοντέλα κυκλοφορούν και σε CNG εκδόσεις ενώ η γκάμα τους διευρύνεται συνεχώς με νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους στη διεθνή και την ελληνική αγορά. 
Ήδη στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν CNG οχήματα γνωστών αντιπροσωπειών όπως είναι η Fiat (Fiat 500L Natural Power, Fiat Qubo 1.4 70 PS , Fiat Punto 1.4 70 PS, Fiat Panda, ) , η Audi (Audi A3 Sportback g-tron), η Mercedes Benz (B Class 200, E 200 NTG, Benz Sprinter NGT),   ,η  Iveco  (Iveco Daily, New Strails),  η Volskwagen (VW Golf 1.4 TGi, , Eco Up, Caddy Vann Ecofuel),  η Seat (Seat Leon 1.4 TGI 110 PS, ), η Skoda (Octavia G-TEC,), η Opel (Opel ZafiraTourer 1.6 CNG Turbo, Opel Combo 1.4 T-Jet 120 PS) .

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)