Το κόστος service είναι μικρό και καλύπτεται από τα μειωμένα έξοδα κίνησης.

7 χρήσιμα tips για τον οδηγό του οχήματος με LPG

19068 Επισκέψεις στο άρθρο

1. Να επιλέγει για την εγκατάσταση LPG ένα συνεργείο με την απαραίτητη άδεια.
2. Να ζητά να ενημερωθεί για όλα τα υπέρ και κατά του σύστηματος που επέλεξε.
3. Να ζητά να μάθει τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα του οχήματός του με εναλλακτικό καύσιμο.
4. Να ξέρει επακριβώς τα περιοδικά διαστήματα ελέγχου και συντήρησης του συστήματος LPG.
5. Να τηρεί όλα τα μέτρα και τις οδηγίες ασφαλείας χρήσης του συστήματος LPG και να εκτελεί τους προβλεπόμενους από τον κατασκευαστή, οπτικούς ελέγχους.
6. Να μεριμνά για την επισκευή τυχόν βλαβών που ενδεχομένως παρουσιάσει ο κινητήρας. Να μην αμελεί τυχόν άναμμα λυχνιών βλαβών του κινητήρα και ασυνήθιστους θορύβους.
7. Να γνωρίζει ότι η δεξαμενή του οχήματος LPG, γεμίζει στο 80% της συνολικής χωρητικότητας κι όχι στο 100 %.


Aπόσβεση, ακόμα κι από τον 1ο χρόνο
Με βάση τα τωρινά δεδομένα, η μέση τιμή του υγραερίου διαμορφώνεται στα 0,88 ευρώ/λίτρο και της αμόλυβδης στα 1,77 ευρώ/λίτρο. Δηλαδή, το κόστος του υγραερίου είναι το μισό της βενζίνης. Τι σημαίνει τώρα αυτό στην πράξη; Ας πάρουμε για παράδειγμα, έναν οδηγό που κάνει περίπου 15.000 χλμ./έτος και το αυτοκίνητο του έχει μέση κατανάλωση 8 λτ./100 χλμ. Επίσης, σημειώστε ότι, η συγκεκριμένη τιμή αυξάνεται κατά 15% περίπου με το υγραέριο (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λτ./100 χλμ.). Έτσι, με υγραέριο, ο οδηγός θα χρειαστεί 1.214 ευρώ/έτος, την ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 2.124 ευρώ/έτος. ¶ρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται στα 910 ευρώ, κάτι που συνεπάγεται ότι, η απόσβεση του κόστους της μετατροπής, μπορεί να επιτευχθεί σχεδόν από τον πρώτο χρόνο. 

Οικονομικό και στη συντήρηση
H συντήρηση ενός kit LPG γίνεται συνήθως κάθε 25.000 χλμ. και εκτός από ένα γενικό έλεγχο, περιλαμβάνει αλλαγή του φίλτρου (5-10 ευρώ). Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη επιπλέον λίπανσης του κινητήρα, όπως και την αντικατάσταση των παλαιών μπουζί με νέας τεχνολογίας, ειδικά για υγραέριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, κάθε 50.000 χιλιόμετρα, καλό είναι να καθαρίζονται τα μπεκ (20-40 ευρώ). Αν δεν φροντίσουμε για τα παραπάνω, τότε, πολύ πιθανόν σε βάθος χρόνου να προκύψουν φθορές στο μπλοκ και τις βαλβίδες. Τέλος, σημειώστε ότι, τα διαστήματα συντήρησης που προβλέπει ο κατασκευαστής δεν αλλάζουν επ ουδενί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)