Restart με ασφάλεια! Και στον δρόμο

4893 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ώρα της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, έρχεται όλο και πιο κοντά. Τα προβλήματα μπορεί να είναι μπροστά μας; Τι σημαίνει όχημα σε παρατεταμένη ακινησία; Πως μπορεί να επηρεάσει την οδική μας ασφάλεια; Ποια μέτρα οφείλουμε να λάβουμε;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

AUTOVISION SAKAR
GEARTECH ENGINEERING Ε.Π.Ε.
Στα πλαίσια αυτών των ερωτημάτων (που παραθέτουμε και πιο κάτω), παρουσιάζουμε και την ματιά ενός έμπειρου στελέχους που εκπροσωπεί ένα γνωστό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου (Automoto Ι.ΚΤΕΟ Α.Ε.), σχετικά με αυτά.

Μετά από έναν χρόνο lock down πολλά ΙΧ αυτοκίνητα παραμένουν ασυντήρητα, η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται, ενώ η προσέλευση στα συνεργεία δεν έχει «ανέβει», αναλογικά, ποια η δική σας άποψη-ματιά;

Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τον εγκλεισμό. Όταν διανύουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση  πανδημίας είναι δύσκολο να ζητήσεις από τον κόσμο να μην αμελήσει την συντήρηση των οχημάτων. Η έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας στην Ελλάδα δεν επιτρέπει να γίνει κατανοητό πόσο ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια όλων είναι τα οχήματα που βγαίνουν και κυκλοφορούν στο δρόμο να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και ο οικονομικός παράγοντας, καθώς με την χώρα σε καραντίνα και την πλειοψηφία των επαγγελμάτων σε αναγκαστική παύση οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οπότε το ενδεχόμενο κόστος ενός service μπορεί να είναι δυσβάσταχτο ή οι προτεραιότητες των ανθρώπων να διαβαθμίζονται διαφορετικά.

Πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να μην περνάνε από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματα τους, πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος ενός οχήματος και ποια είναι τα σημεία που χρήζουν άμεσου ελέγχου και επισκευής σε οχήματα που έμειναν για αρκετό καιρό σταθμευμένα.

Αρχικά να πούμε πως ΚΤΕΟ δεν σημαίναι μια «απλή υποχρέωση». ΚΤΕΟ σημαίνει ασφαλέστερες μετακινήσεις!

Τα μηχανήματα που διαθέτουμε στα ΚΤΕΟ είναι ακριβείας και μπορούμε να δούμε πράγματα  και φθορές στα οχήματα που τα συνεργεία δεν δύναται να εντοπίσουν.

Ένα εγκεκριμένο και ελεγμένο όχημα αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος από μηχανική βλάβη ή κακή συντήρηση. Δυστυχώς ο κόσμος τείνει να βλέπει τα ΚΤΕΟ σαν μία τυπική και κάπως ανούσια διαδικασία. Παρόλα αυτά κανένα αυτοκίνητο, καινούργιο ή παλιό δεν μπορεί να αποφύγει μια βλάβη. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα καινούργια αυτοκίνητα που έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Κατά την περίοδο του lockdown τα περισσότερα οχήματα όπως είναι επόμενο παρουσιάζουν προβλήματα στην μπαταρία. Βέβαια όταν ένα αμάξι έχει μείνει καιρό σε ακινησία σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε λάδια, αντιψυκτικό υγρό, ελαστικά, κινητήρα, φρένα. Το καλύτερο βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένας γενικός έλεγχος σε συνεργείο. 

Λίγες βδομάδες πριν το άνοιγμα της αγοράς και των διαδημοτικών μετακινήσεων πολλά οχήματα ετοιμάζονται για τουλάχιστον ένα μεγάλο ταξίδι, τι θα πρέπει να προσέξουν-προβλέψουν;

Πριν από ένα ταξίδι είναι σωστό να ελέγχετε  την κατάσταση του οχήματος σας. Ένας εκούσιος έλεγχος σε ΚΤΕΟ πριν το προγραμματισμένο μας ταξίδι είναι ότι καλύτερο. Οι τεχνικοί ελέγχουν εκτενώς το όχημα και σας ενημερώνουν για το τι χρειάζεται ενδεχομένως να επισκευαστεί.

Οι 3 παράγοντες που θα πρέπει κανείς να έχει στο μυαλό του και να λάβει υπόψη του καθώς ο συνδυασμός τους μπορεί να δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό μίγμα» προβλημάτων οδικής ασφάλειας, είναι πως:

1. τα περισσότερα οχήματα είναι καιρό σε ακινησία
2. ο ενθουσιασμός λόγω της άρσης των μέτρων αλλά και το ότι η πλειοψηφία των οδηγών ήταν καιρό σε εγκλεισμό (μπορεί να οδηγήσει σε …απροσεξίες)
3. η ψυχολογία όλων είναι τεταμένη και η ψυχολογία πάντα επηρεάζει την οδήγηση

2 λόγια για το Auto  Moto KTEO

Στις εγκαταστάσεις του Automoto Ι.ΚΤΕΟ Α.Ε (στην Μεταμόρφωση και στο Ίλιον), μπορείτε να περάσετε το αυτοκίνητο σας, από γρήγορο και αξιόπιστο τεχνικό έλεγχο. Το έμπειρο προσωπικό της επιχείρησης θα εξασφαλίσει άρτιο έλεγχο και θα σας καθοδηγήσει για το αν και τι χρειάζεται να κάνετε ώστε να κινείστε με ασφάλεια στο δρόμο.
 
Το Automoto Ι.ΚΤΕΟ διαθέτει σύγχρονα, πιστοποιημένα με ISO, μηχανήματα για ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία κατά τους ελέγχους. Σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ξεκούραστο μπορείτε να βρείτε άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση σε ό,τι χρειάζεστε. Στην επιτυχία της επιχείρησης σημαντικό ρόλο  έχει το έμπειρο, εξειδικευμένο και με συνεχή εκπαίδευση προσωπικό. Σημειώστε πως τόσο το διοικητικό όσο και το τεχνικό προσωπικό δίνει ιδιαίτερη προσοχή για ανθρωποκεντρική, φιλική, αξιόπιστη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Η εταιρεία από το 2013 έχει ενισχύσει τις εγκαταστάσεις της (στο Ίλιον) και με γραμμή τεχνικού ελέγχου για moto

Αξίζει να γνωρίζετε πως η εταιρεία έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο, και ειδικά  τους νέους. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται  χορηγός σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μία προσπάθεια ενίσχυσης , ανάδειξης και  διατήρησης των ανθρώπινων αξιών που τόσο ανάγκη έχει η εποχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ