FAQ για τα ΚΤΕΟ
FAQ για τα ΚΤΕΟ
FAQ για τα ΚΤΕΟ
FAQ για τα ΚΤΕΟ
FAQ για τα ΚΤΕΟ
 • FAQ για τα ΚΤΕΟ
 • FAQ για τα ΚΤΕΟ
 • FAQ για τα ΚΤΕΟ
 • FAQ για τα ΚΤΕΟ
 • FAQ για τα ΚΤΕΟ

FAQ για τα ΚΤΕΟ

35601 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/12/2021

Δες τις απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις, ώστε να γνωρίζεις, κάθε πότε πρέπει να τον «περνάς» τι περιλαμβάνει και τι γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Κοινοποίησέ το »Κάθε πότε περνάει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μου;

Ο πρώτος απαραίτητος έλεγχος ορίζεται 4 χρόνια μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Στη συνέχεια, η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο έτη.

Είναι απαραίτητο να κλείσω ραντεβού για τον έλεγχο;

Η απάντηση είναι όχι, δεν είναι απαραίτητο, όμως είναι αυτονόητο πως σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος αναμονής είναι μεγαλύτερος οπότε ένα τηλεφώνημα για ορισμό ραντεβού εξοικονομεί πολύ χρόνο ενώ διαρκεί ελάχιστα.

Ξέχασα να το πάω για έλεγχο. Τι πρόστιμο θα πληρώσω;


Η απάντηση εξαρτάται από το διάστημα που έχει περάσει από τη λήξη της προθεσμίας ελέγχου. Αρχικά, έχεις μια «δεύτερη ευκαιρία» να περάσεις τον έλεγχο αν έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα από τη λήξη που αναφέραμε.

Εάν η καθυστέρηση είναι ως και 1 μήνα, το πρόστιμο ανέρχεται τα 16 ευρώ.

Αν πρόκειται για διάστημα μεγαλύτερο του 1 μήνα αλλά μικρότερο των 6 μηνών, το ποσό περίπου διπλασιάζεται και φτάνει τα 33 ευρώ ενώ αν περάσουν οι 6 μήνες, το πρόστιμο αυξάνεται εκ νέου και φτάνει τα 65.

Τι πρέπει να προσκομίσω αν έχω αντηλιακές μεμβράνες, ηλιοροφή ή κοτσαδόρο;

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να έχεις μαζί σου την απαραίτητη βεβαίωση.

Η ηλιοροφή θα πρέπει να αναγράφεται ούτως ή άλλως στην άδεια κυκλοφορίας. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι υποχρεωτικό να εκτελέσεις τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναγραφεί. Αρμόδιο για αυτό είναι το τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών στο οποίο υπάγεται το όχημά σου.

Όσον αφορά τον κοτσαδόρο, αρκεί μια πιστοποιημένη Aδεια Έλξης από κάποιο μηχανολόγο μηχανικό.

Το αυτοκίνητο μου έχει σύστημα LPG.  Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να έχεις μαζί σου την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση εγκατάστασης η οποία πρέπει να έχει γίνει σε πιστοποιημένο συνεργείο εγκατάστασης, καθώς επίσης και την απόδειξη ή το τιμολόγιο που εκδόθηκε για τη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη δήλωση θα πρέπει να έχει εκδοθεί όχι περισσότερο από 1 μήνα πριν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος ενώ κάθε φορά που το αυτοκίνητο περνάει ΚΤΕΟ, πρέπει να εκδίδεται καινούργια.
 

Κοινοποίησέ το »

Tags: ΚΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

 • ΨΑΧΤΗΡΙ

  Top εμπορίες και χιλιάδες επιλογές για ότι ψάχνεις. Όλα με τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Μόνο στη μηχανή αναζήτησης του Auto Τρίτη. Μπες, δες, βρες, με 1 κλίκ εδώ.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTECO

  Η Auteco έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών ΚΤΕΟ, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 5 γραμμών ελέγχου σε πολύ κεντρικά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Πέρα από τον άριστο τεχνικό έλεγχο η εταιρία δείχνει με δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ότι νοιάζεται για τον περιβάλλον και τον άνθρωπο.
   2117300060 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTOVISION

  Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
   10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ