" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  6/2/2007
Test mtx
BMW X3 2,0 M Sports Pack
Γιατί έτσι “Μ” αρέσει!
Διαβάστηκε από 10607 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:6/2/2007
Στο δρόμο, η BMW X3 M Sports Pack προσφέρει δυναμική οδική συμπεριφορά.
Η ανανεωμένη BMW X3 2,0 με το πακέτο M Sports διαθέτει πιο ευδιάκριτα δυναμικά χαρακτηριστικά, τα οποία συμβαδίζουν περισσότερο με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Η μικρότερη έκδοση της ανανεωμένης BMW X3, με το 2λιτρο κινητήρα των 150 ονομαστικών ίππων, καθιστά πιο προσιτό το SUV της γερμανικής εταιρείας, αφού η τιμή κτήσεώς της ανέρχεται στα 41.400 ευρώ. Βέβαια, εάν ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει να την αποκτήσει με το σπορ πακέτο "M" του αυτοκινήτου της δοκιμής μας, τότε το νούμερο μπορεί να ανέβει αρκετά (46.163 ευρώ). Στην περίπτωση αυτή όμως, θα αποκτήσει μια σαφώς πιο δυναμική αισθητικά X3, λόγω των αεροδυναμικών βοηθημάτων του πακέτου, των νέων ζαντών και των μεγαλύτερων ελαστικών, ενώ και εσωτερικά το δερμάτινο "M" τιμόνι και ο αντίστοιχος επιλογέας ανεβάζουν το έτσι και αλλιώς αυξημένο επίπεδο της πολυτέλειας.
Το πακέτο M περιλαμβάνει…
• αεροδυναμικά εξωτερικά βοηθήματα
• πιο σφιχτή ανάρτηση
• δερμάτινο τιμόνι - επιλογέα
• σπορ καθίσματα
• ζάντες αλουμινίου σχεδίασης Μ, 18 ιντσών
• διαφορετικών διαστάσεων ελαστικά εμπρός-πίσω
Πιο σπορ στην άσφαλτο
Στο δρόμο, η BMW X3 M Sports Pack, λόγω της πιο σφιχτής ανάρτησης που διαθέτει σε σχέση με τις υπόλοιπες X3, αλλά και φυσικά της εξελιγμένης τετρακίνησης Xdrive, προσφέρει μια ακόμη πιο δυναμική οδική συμπεριφορά, η οποία δύσκολα μπορεί να συναντηθεί σε κάποιο άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Η άνεση, από την πλευρά της, βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, με τις σφιχτότερες αναρτήσεις να περιορίζουν ελάχιστα τα περιθώρια. Και εκτός δρόμου πάντως, το αυξημένο ύψος από το έδαφος και η τετρακίνηση του αυτοκινήτου επιτρέπουν την απρόσκοπτη κίνηση σε χωμάτινες διαδρομές.

Εσωτερικό
Το εσωτερικό της BMW X3 ξεχωρίζει για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την εργονομία που προσφέρει. Μόνο η απουσία χώρων για μικροαντικείμενα ξενίζει, αφού ειδικά το μοντέλο της δοκιμής μας, με τα εκπληκτικά σε ποιότητα δερμάτινα καθίσματα, προσφέρει άπλετες δόσεις πολυτέλειας.
Κινητήρας
Ο γνωστός 4κύλινδρος 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 150 ονομαστικών ίππων της BMW έχει διατηρηθεί αυτούσιος στο ανανεωμένο μοντέλο. Το μοτέρ τεχνολογίας Valvetronic ξεχωρίζει για την πολιτισμένη του λειτουργία και τη γραμμικότητα της απόδοσης της ισχύος του. Από πλευράς επιδόσεων, η δίλιτρη X3 M Pack ικανοποιεί στην επιτάχυνση από στάση, αλλά και στις ρεπρίζ, όπου όμως την κατάσταση βοηθάει το εξαιρετικό 6άρι μηχανικό κιβώτιο.