Σε συνέχεια των υβριδικών μοντέλων η Toyota φαίνεται να ετοιμάζει και μία 100% ηλεκτρική έκδοση του Prius.

Σε συνέχεια των υβριδικών μοντέλων η Toyota φαίνεται να ετοιμάζει και μία 100% ηλεκτρική έκδοση του Prius.

100% ηλεκτρικό Toyota Prius

3.425 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2016)

Το επόμενο μοντέλο Toyota Prius αναμένεται να έχει και έκδοση σε 100% ηλεκτρικό, για μηδενική κατανάλωση, χωρίς πάντως να έχουν γίνει ακόμη γνωστά, τα άλογα, η τελική ταχύτητα ή κάποιο άλλο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, όπως φυσικά και η τιμή του.

Η Toyota αποτέλεσε μία από τις πρωτοπόρες αυτοκινητοβιομηχανίες στον τομέα των υβριδικών αυτοκινήτων, με το Prius να κλείνει πια μία 10ετία στην αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Όσον αφορά το μέλλον όμως, η ιαπωνική εταιρεία έδειχνε πιο «ζεστή» για τις τεχνολογίες υδρογόνου, παρά για αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας λανσάρει μάλιστα στην αγορά το Mirai.
 
Επρόκειτο ουσιαστικά για το πρώτο μοντέλο με τεχνολογία υδρογόνου, που διατέθηκε μαζικά σε όλο τον κόσμο και θεωρήθηκε το μοντέλο αιχμής της Toyota στον τομέα των οικολογικών επιλογών.
 
Το τελευταίο διάστημα όμως, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να αφήνει στην άκρη το project του υδρογόνου και να στρέφεται τελικά και αυτή προς τα ηλεκτρικά.
 
Best Car 2017: Ψήφισε & Κέρδισε 1 Audi Q2, 1 Citroen C3, 1 Nissan Micra και δεκάδες άλλα δώρα!

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό, έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τις υποδομές, με τις… μπρίζες να είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον, σε μαζικό, παγκόσμιο επίπεδο.
 
Επιπλέον όμως και οι τεχνολογίες γύρω από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχουν αρχίσει να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που βοηθά ακόμη περισσότερο την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla μάλιστα, με τα κορυφαία μοντέλα της, δείχνει ήδη ικανή να λύσει το πρόβλημα των ολοήμερων ταξιδιών, αφού οι μπαταρίες της θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν φορτισμένες για τέτοια μεγάλα διαστήματα.
 
Κάπως έτσι, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρούνται οι φήμες -που επιβεβαιώνονται εμμέσως και στο site της εταιρείας- ότι το επόμενο Prius της Toyota θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση 100% ηλεκτροκίνητου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER