• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σταθερό και άνετο είναι το δρόμο το Chevrolet Aveo.

«Παιχνιδιάρικο» design και νεανικό προφίλ έχει το νέο Chevrolet Aveo.

Μοντέρνο και προσεγμένο σε ποιότητα είναι το εσωτερικό του καινούργιου Aveo.

Με εκμεταλλεύσιμο σχήμα και όγκο 290 λίτρων, το πορτμπαγκάζ του νέου Aveo είναι πάνω από το μέσο όρο.

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο Chevrolet Aveo

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/9/2011

Mε ιδιαίτερα νεανικό ύφος, προσεγμένη ποιότητα, και οικονομικό μοτέρ 1,4 λίτρων, το νέο Chevrolet Aveo έρχεται να ανατρέψει τη χαμηλών τόνων εικόνα του απελθόντος μοντέλου.

 
Το νεανικό προφίλ του νέου Aveo υποστηρίζεται με τρόπο ιδανικό και από το σχεδιαστικό μοτίβο που ακολουθεί το αυτοκίνητο. Συνολικά, δείχνει αρκετά δυναμικό και συμπαγές, ενώ έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις ξεπερνώντας σε μήκος το άτυπο όριο των 4 μέτρων. Eν τω μεταξύ, ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια από το θάλαμο των επιβατών του καινούργιου Aveo που εξαρχής προσελκύει το ενδιαφέρον του παρατηρητή λόγω της μοντέρνας εικόνας του. Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει και στο κομμάτι της ποιότητας, όπου οι σκληρές πλαστικές επιφάνειες δείχνουν συμπαγείς και ειδικά το γκρι τμήμα του ταμπλό έχει ευχάριστη όψη και υφή.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το 2ης γενιάς Aveo, είναι και οι άνετοι χώροι. Στην καμπίνα του, 4 ενήλικα άτομα θα μετακινηθούν με ανέσεις μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Για τις αποσκευές, το αντίστοιχο τμήμα έχει τετραγωνισμένο και εκμεταλλεύσιμο σχήμα, περιλαμβάνει διπλό δάπεδο και η χωρητικότητα των 290 λίτρων είναι άνω του μέσου όρου της κατηγορίας.

Το βασικό στοιχείο που μεταδίδει στον οδηγό του, είναι η ασφαλής αίσθηση στην οδήγηση και η ευκολία των χειρισμών κατά τις αστικές μετακινήσεις. Η ανάρτηση, από την πλευρά της -με τα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και την αντιστρεπτική και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω δεν είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και σφιχτή, ώστε να έχει μια κατάλληλη ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος.

Διαβάστε την αναλυτική πρώτη δοκιμή στο τεύχος 37 του autotriti που κυκλοφορεί στις 13 Σεπτεμβρίου.