Με το ντίζελ κινητήρα των 1,7 λτ. το Meriva προσφέρει ότι αναζητήσει κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με το ντίζελ κινητήρα των 1,7 λτ. το Meriva προσφέρει ότι αναζητήσει κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Δοκιμή: Opel Meriva 1,7 CDTI

(23/4/2012)

Με το ντίζελ κινητήρα των 1,7 λτ. το Meriva προσφέρει ότι αναζητήσει κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, όπως αυξημένη δύναμη, χαμηλή κατανάλωση, άριστη πρακτικότητα και άνετους χώρους.

Στην κορυφή της γκάμας των πετρελαιοκινητήρων που εφοδιάζεται το Meriva τοποθετείται ο 1.700άρης των 130 ίππων, ενώ πιο κάτω διατίθεται ο 1,3 CDTI με απόδοση 75 και 95 ίππων. Παράλληλα περιλαμβάνονται και οι πιο «γνωστοί» βενζινοκινητήρες των 1,4 λτ. με ισχύ 100, 120 (και με LPG) και 140 ίππων καλύπτοντας κάθε πιθανή απαίτηση ισχύος και τύπου καυσίμου. Όσον αφορά στον 1,7 CDTI, η τιμή του ξεκινάει από 20.290 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης των 960 ευρώ), ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφάλειας.

Με ασφάλεια και άνεση είναι σε θέση το Meriva 1,7 CDTI να κινηθεί σε κάθε διαδρομή.

Με ασφάλεια και άνεση είναι σε θέση το Meriva 1,7 CDTI να κινηθεί σε κάθε διαδρομή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο δρόμο: Σταθερό και σίγουρο
Το Meriva αποπνέει σιγουριά και ασφάλεια στο δρόμο, ενώ παράλληλα παρουσιάζει καλή ευελιξία και είναι εύκολο στους χειρισμούς και στους ελιγμούς. Κινούμενο στις ευθείες των εθνικών οδών σε γρήγορους ρυθμούς παραμένει σταθερό χωρίς να δημιουργεί καμία τάση ανησυχίας. Επίσης η ανάρτησή του απορροφά με αποτελεσματικό τρόπο τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων και η προσεγμένη ηχομόνωση συμβάλλει με την σειρά της στην καλή άνεση. Περνώντας σε μια επαρχιακή διαδρομή με στροφές παρουσιάζει εξίσου ασφαλή χαρακτηριστικά με λογικές κλίσεις, ενώ το τιμόνι έχει καλή αίσθηση και τα φρένα είναι αποτελεσματικά.
Ισχυρός και οικονομικός diesel
Ιδιαίτερα κατάλληλος για το Meriva είναι ο 1,7 λτ. diesel κινητήρας, καθώς συνδυάζει υψηλή απόδοση (130 ίπποι και 300 Nm ροπής) με χαμηλή κατανάλωση (5,3 λτ./100 χλμ.). Από πλευράς λειτουργίας ο εν λόγω κινητήρας παρουσιάζει κραδασμούς κυρίως στο ρελαντί και στις χαμηλές στροφές, ωστόσο όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί αποκτά πιο πολιτισμένη χροιά και ο θόρυβος που παράγει δεν θα ενοχλήσει τους επιβαίνοντες σε ταχύτητες ταξιδιού. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει τόσο από στάση όσο και εν κινήσει είναι πολύ καλές, ενώ τη δύναμή του τη δείχνει μετά τις 2.000 σ.α.λ. κυρίως όπου αποδίδεται η ροπή.
Εσωτερικό: Πρακτικό και με καινοτόμες εφαρμογές
Σημείο αναφοράς του Meriva δεν είναι άλλο από την άριστη πρακτικότητα και την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση που εξασφαλίζουν οι ανεξάρτητες αντικριστές πίσω πόρτες «FlexDoors». Πολύ πρακτικά με την σειρά τους είναι τα πίσω πλήρως αναδιπλούμενα συρόμενα κατά τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα καθίσματα κατά 190 χλστ. και 50 χλστ. αντίστοιχα. Τις προσφερόμενες ανέσεις ενισχύει με την σειρά του και ο τετραγωνισμένος και με μεγάλο άνοιγμα χώρος αποσκευών των 400 λτ. Παράλληλα το εσωτερικό του μικρού MPV της Opel διακρίνεται για την σύγχρονη σχεδίαση και τον ευχάριστο διάκοσμο, ωστόσο όσον αφορά στην εργονομία τα πολλά χειριστήρια που υπάρχουν στην κεντρική κονσόλα δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστα. Ποιοτικά έχει γίνει χρήση στη μεγαλύτερη επιφάνεια του ταμπλό και τμημάτων των θυρών από σχετικά μαλακό (όχι αφρώδες) πλαστικό, όμως στη συναρμογή παρατηρούνται κάποιες μικροατέλειες.
ELASTIKA 2024
moto