Αυτόματος πιλότος «Super Cruise»

(23/4/2012)

Η Cadillac παρουσίασε ένα νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο υπόσχεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Το αυτόνομο σύστημα αυτοκινήτου «Super Cruise» της Cadillac είναι πιθανόν να εξοπλιστεί επίσημα σε κάποιο αμερικάνικο μοντέλο.

¶λλη μια εταιρεία που προχώρησε στη μελέτη και κατασκευή ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης για να διευκολύνει τους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να χρειάζεται πλέον να κάνουν καμία απολύτως ενέργεια. Το σύστημα αποτελείται από αισθητήρες, κάμερες και GPS από τα οποία λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες το όχημα με αποτέλεσμα να μπορεί να κινηθεί από μόνο του με ασφάλεια. Η Cadillac φαίνεται να είναι αρκετά αισιόδοξη, αφού υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει να εξοπλίζει τα οχήματά της από τα μέσα της δεκαετίας. Υπάρχουν ακόμα αρκετές πληροφορίες που το αυτόματο σύστημα δεν μπορεί να συλλέξει κατά τη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου και αυτό οφείλεται στον καιρό και άλλους παράγοντες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ο οδηγός να πάρει τον έλεγχο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda