" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι νέες, αναβαθμισμένες εκδόσεις ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το κύρος της Mercedes C-Class.

Η ποιότητα, η πολυτέλεια και η άνεση, παραμένουν σταθερά σημεία αναφοράς στο εσωτερικό της C-Class.

Η Mercedes C-Class του 2013 εφοδιάζεται, μεταξύ άλλων, με νέο turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού, 1.6 λίτρων.

Αναβάθμιση για τη Mercedes C-Class

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/7/2012

Ενάμισι χρόνο μετά το τελευταίο ουσιαστικό facelift στο οποίο υπέβαλλε τη C-Class, η Mercedes έρχεται να ταράξει πάλι τα νερά, μεταξύ άλλων με την προσθήκη ενός νέου κινητήρα.

 
Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε μια σειρά ουσιαστικών αλλαγών σε ολόκληρη τη γκάμα της σειράς C-Class, που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του σύγχρονου best seller της γερμανικής φίρμας. Οι αναβαθμίσεις για τη C-Class 2013 αφορούν τον εμπλουτισμό των εκδόσεων AMG, το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Executive SE, αλλά και ένα νέο κινητήρα για τη C 180 BlueEFFICIENCY.

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο, υπερτροφοδοτούμενο και με σύστημα άμεσου ψεκασμού μηχανικό σύνολο 1,6 λίτρων, με απόδοση 154 ίππων και ροπή 250Nm, το οποίο -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- διακρίνεται για την επίτευξη καλύτερων τιμών μέσης κατανάλωσης, ενώ και οι εκπομπές ρύπων CO2, περιορίζονται στα 149 γρ/χλμ. Παράλληλα, η Mercedes-Benz επιλέγει να διατηρήσει μόνο για την έκδοση C 350 Coupe, καταργώντας το από τις αντίστοιχες Estate και Sedan, το εκπληκτικό ατμοσφαιρικό (εξακύλινδρο σε διάταξη V) μοτέρ των 3,5 λίτρων, η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 306 ίππους και τα 370 Nm.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στις εκδόσεις της σειράς, η νέα Executive SE υιοθετεί ανασχεδιασμένη σπορ γρίλια, νέες ζάντες 16 ιντσών, ταπετσαρία Artico και φώτα ημέρας LED. Η έκδοση Sport, έχει αντικατασταθεί από την AMG Sport και τη Sport AMG. Η τελευταία περιλαμβάνει δίχρωμες ζάντες 18 ιντσών, με την υπογραφή της AMG, bi-Xenon φωτιστικά σώματα, σπορ καθίσματα, ταπετσαρία Artico/Dinamica με κόκκινες ραφές αντίθεσης και ασημί paddles για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Είναι δεδομένο ότι όλες οι νέες εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου εξοπλίζονται, στάνταρ ή προαιρετικά, με το πλήθος των ηλεκτρονικών βοηθημάτων της Mercedes, που διευκολύνουν το έργο του οδηγού και ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας των επιβατών.

Tags: MERCEDES C