• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Peugeot 208 GTI φιλοδοξεί να προσφέρει έντονες οδηγικές συγκινήσεις, κρίνοντας από την ισχύ αλλά και το μειωμένο βάρος του.

Η έλευση του αυτοκινήτου στην αγορά υπολογίζεται στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Peugeot 208 GTI

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/9/2012

Μία από τις «ηχηρές» παρουσίες στο Παρίσι είναι και αυτή της σπορ έκδοσης του Peugeot 208. Το 208 GTI είναι εφοδιασμένο με κινητήρα 200 ίππων, που προσφέρει επιδόσεις σαφώς ανώτερες από αυτές των προκατόχων του.

 
Μπορεί στο περίπτερο της Peugeot, μεταξύ των 208 TYPE R5 και Onyx, το 208 GTI να μην τραβάει τόσο τα βλέμματα, στην πράξη όμως είναι αυτό το μεγάλο νέο της εταιρίας στο φετινό Παρίσι. Κάτω από το καπό του Αυτοκινήτου κρύβεται ένας κινητήρας 1,6 λίτρων, που με τη βοήθεια turbo αποδίδει 200 ίππους και 275 Nm ροπής. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι η επιτάχυνση από στάση, στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακά χαμηλές, για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, είναι οι εκπομπές CO2, που περιορίζονται στα 145 γρ./χλμ.

Οι μηχανικοί της Peugeot έχουν καταφέρει να μειώσουν το βάρος, στα 1.160 κιλά, ενώ υπόσχονται έντονες οδηγικές συγκινήσεις, χάρη στη σπορ ρύθμιση της ανάρτησης, την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP). Το νέο Peugeot 208 GTI θα μπει στην παραγωγή τον Απρίλιο του 2013, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στην ευρωπαϊκή αγορά ένα μήνα αργότερα. 

Tags: PEUGEOT 208