• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μεγάλη εμπορική επιτυχία προβλέπουν οι άνθρωποι της Porsche, αναφορικά με το μελλοντικό SUV τους, Macan. (κατασκοπευτική φωτογραφία)

H εικονιζόμενη Cayenne θα συνεχίσει να παράγεται, ως το μεγάλο SUV της Porsche.

Νέα Porsche Macan, το 2013

9.613 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/11/2012

Η παραγωγή του νέου crossover μοντέλου της Porsche, Macan, θα ξεκινήσει από τα τέλη του επόμενου έτους, αφού πρώτα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013.

 
Να θυμίσουμε ότι το Macan θα αποτελέσει ένα μοντέλο-κλειδί στη γκάμα της Porsche, συμπληρώνοντας τις 911, Cayenne, Panamera και Boxster. Εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις της εταιρίας, τότε το Macan θα αποτελέσει ένα σημαντικό στήριγμα για την επίτευξη του απώτερου στόχου της, το 2018 να πουλάει 200.000 μονάδες ετησίως, σχεδόν διπλάσιες από αυτές της περσινής χρονιάς.

Η Macan αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί είναι compact SUV, αρκετά μικρότερο από την Cayenne, αλλά κυρίως γιατί θα είναι το πρώτο τετρακύλινδρο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της φίρμας από τη Στουτγάρδη. Κάτω από το καπό, θα συναντήσουμε -πιθανότατα- έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα, από 220 ίππων, ενώ για την Macan S, προβλέπεται ένας V6 3.6 λίτρων, με απόδοση 295 ίππων. Ένας δίλιτρος TDI με 190 PS και ένας τρίλιτρος Twin Turbo V6 TDI, με 300 PS, θα είναι οι πετρελαιοκίνητες προτάσεις, ενώ στην κορυφή της γκάμας, θα βρίσκεται η έκδοση Turbo, με έναν τρίλιτρο Twin Turbo V6 βενζινοκινητήρα, που θα αποδίδει 370 ίππους!