Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρακτικό και οικονομικό το μικρομεσαίο SUV της Mitsubishi.

Εργονομικό και γεροδεμένο είναι το εσωτερικό, αφού δεν έχουν εμφανιστεί σημάδια φθοράς.

Το οδόμετρο έχει ξεπεράσει αισίως τα 14,500 χιλιόμετρα.

Η ευκολία χειρισμού και η φιλικότητα στην καθημερινή χρήση ανήκουν στα θετικά του αυτοκινήτου.

Δοκιμή διαρκείας: Mitsubishi ASX

19.049 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2012

Μετά από 11 μήνες και με 14.500 χιλιόμετρα επιπλέον στο κοντέρ του, το Mitsubishi ASX αποδεικνύει καθημερινά πόσο πρακτικό, αξιόπιστο και ευχάριστο στην χρήση είναι.

 
* Ποιότητα κύλισης, οδική συμπεριφορά, άνεση, κατανάλωση κινητήρα, χώροι για επιβάτες και αποσκευές. 

* Τεχνητή αίσθηση τιμονιού στην γρήγορη οδήγηση, σκληρά πλαστικά όμως με καλή συναρμογή.


Έχουμε διανύσει περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα μόλις τον τελευταίο μήνα με το Mitsubishi ASX 1,6 2WD το οποίο βρίσκεται στο «στόλο» μας για 11 πλέον μήνες, και αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πως το ιαπωνικό crossover μέρα με τη μέρα αποδεικνύει πόσο εύχρηστο και ευκολοδήγητο, οικονομικό σε κατανάλωση και αξιόπιστο είναι. 

Στον καθιερωμένο μας τακτικό, μηνιαίο έλεγχο σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, τα λάδια -ακόμη και μετά από 6.000 χιλιόμετρα- δεν είχαν κατέβει χιλιοστό και είχαν ακόμη διαυγές χρώμα, γεγονός που υποδηλώνει τη σωστή και υγιή λειτουργία του κινητήρα. 

Ο 1.6 MIVEC με μεταβλητό χρονισμό και απόδοση 117 ίππους είναι οικονομικός στην κατανάλωση μιας και στις καθημερινές μας μετακινήσεις μέσα στην πόλη, η κατανάλωση κυμαίνεται από τα 6 έως τα 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ με λίγη προσπάθεια ή στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει περισσότερο.

Επιπλέον, εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις, ενώ συνεργάζεται αρμονικά με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, αφού ακόμα και φορτωμένος κινείσαι απροβλημάτιστα.

Στην καθημερινότητα
Επιπλέον της χαμηλής κατανάλωσης του κινητήρα, αυτό που θα εκτιμήσει κανείς στο Mitsubishi ASX είναι η διάρκειά του στο χρόνο. Το εσωτερικό δείχνει σαν καινούριο, τα σκληρά πλαστικά έχουν καλή συναρμογή και δεν κάνουν τσικ ακόμα όταν περνάς πάνω από ανωμαλίες. Επιπλέον, δεν έχει εμφανιστεί κάποια φθορά στα σημεία που έχουν συνεχή επαφή τα χέρια, όπως στην στεφάνη του τιμονιού ή τον επιλογέα ταχυτήτων.

Στην καθημερινή χρήση και συμβίωση με το ASX, θα εκτιμήσεις επίσης την ευκολία χειρισμού μέσα στην πόλη, όπως και την εργονομία. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στα μαλακά πηδάλια και την ικανότητα του τιμονιού να «κόβει» αρκετά, μπορείς να παρκάρεις με ευκολία, όπως και να είσαι ευέλικτος σε στενούς δρόμους.

Eσωτερικό - Χώροι
Όσον αφορά στο εσωτερικό, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι -πέραν της στιβαρής κατασκευής του- υπάρχουν αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα και ποτηροθήκες. 

Αναφορικά με τους χώρους, πίσω κάθονται άνετα τρεις ενήλικες, ενώ καλός είναι ο χώρος αποσκευών, αφού η χωρητικότητά του φτάνει στα 1.219 λίτρα.
Τέλος, τόσο οι ταπετσαρίες, όσο και η επένδυση του «ουρανού», παραμένουν σε άριστη κατάσταση, σχεδόν σαν καινούργια, χωρίς ίχνος φθοράς. Επίσης, όλοι οι μηχανισμοί ρύθμισης των εμπρόσθιων καθισμάτων λειτουργούν άψογα χωρίς σκαλώματα ή άλλες ενδείξεις φθοράς.

Στο πέρασμα του χρόνου
* Σε ένα μήνα κάναμε πάνω από 1.500 χιλιόμετρα.
* Δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα στα μηχανικά μέρη.
* Στον τακτικό έλεγχο για λάδια, αυτά συνεχίζουν να έχουν «υγιές» χρώμα.