Φέτος, συμπληρώνονται δέκα συνεχόμενες χρονιές εφαρμογής του προγράμματος ECOMOBILITY.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φέτος, συμπληρώνονται δέκα συνεχόμενες χρονιές εφαρμογής του προγράμματος ECOMOBILITY.

Δέκα χρόνια ECOMOBILITY

2.658 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2012)

Με ένα αξιόλογο αφιέρωμα για τα δέκα χρόνια της επένδυσης που γίνεται στη νέα γενιά, παρουσιάστηκε η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2012-13, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Φέτος, συμπληρώνονται δέκα συνεχόμενες χρονιές εφαρμογής του προγράμματος -στο οποίο χορηγοί επικοινωνίας, σε εθνικό επίπεδο είναι και τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ και ΜOTO ΤΡΙΤΗ- με φανερά, σε όλη τη χώρα, τα αποτελέσματα στην διαμόρφωση αντίληψης των νέων, αλλά και στην αλλαγή προσανατολισμού για βιώσιμες πόλεις. 
Μια δεκαετία με κυρίαρχο σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», σχεδόν 5.000 μαθητές σε όλη τη χώρα μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και ωρίμασαν σε νέους προσανατολισμούς με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής. 
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή των συμμετεχόντων από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του ECOCITY, Συγκοινωνιολόγο κ. Πάνο Παπαδάκο που τόνισε τη προσπάθεια του εθελοντικού οργανισμού για το μπόλιασμα των νέων, καθώς και για τη πρωτοφανή συστράτευση των επιστημόνων σε ένα κοινό σκοπό.
Ακολούθησε η ανάγνωση του μηνύματος της Ευρωβουλευτού κα Μαριέττας Γιαννάκου που έχει αγκαλιάσει την εκστρατεία και για δεύτερη χρονιά θα φιλοξενήσει την ομάδα των μαθητών με την καλύτερη εργασία, στις Βρυξέλλες, ενώ πρότεινε τη συνεργασία στον προσανατολισμό της εκστρατείας για την ελευθερία μετακίνησης, σεβόμενοι της ανάγκη κυκλοφορίας ειδικών ομάδων συνανθρώπων μας 
Ο εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας και Αντιπρόεδρος του ECOCITY, κ. Μιχάλης Πετράκης, αναφέρθηκε στο όραμα που υπηρετεί το πρόγραμμα και η σημαντική επένδυση στους έφηβους, που καταλήγουν να παίρνουν θέση σε σοβαρά θέματα βελτίωσης της λειτουργίας της πόλης τους. 
Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης, παρουσίασε τα συμπεράσματα της εργασίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, σχετικά με τη καταγραφή και ανάλυση της διαμόρφωσης της αντίληψης των μαθητών στην μετακίνηση και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά.
Ο Συντονιστής της Εκστρατείας ECOMOBILITY κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος, παρουσίασε τη πορεία στη δεκαετία και το ρόλο του ECOCITY στην αλλαγή τάσεων μετακίνησης και συμπεριφορών των πολιτών, ενώ ολοκλήρωσε την ενημέρωση με την παρουσίαση των πόλεων που συμμετέχουν φέτος, τις ομάδες των Γυμνασίων που θα καταθέσουν προτάσεις, τους Δήμους που συνεργάζονται και τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την εκστρατεία,
Στη περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στις 30 πόλεις, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για τα προβλήματα μετακίνησης στη περιοχή τους. Το Σάββατο 13 Απριλίου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΪΣ στο Μαρούσι, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα φιλοξενήσουν την Τελετή Απονομής των Βραβείων, όπου στη διάρκεια της γιορτής θα ανακοινωθεί η ομάδα με την καλύτερη εργασία, καθώς και οι ομάδες για τα τέσσερα δημιουργικά βραβεία.
Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2012-13 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια δεκαετία με κυρίαρχο σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται.

Μια δεκαετία με κυρίαρχο σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW LEASEPRO
test center