Για πρώτη φορά στην ιστορία του Seat Leon (εδώ και 14 χρόνια) έχει 3θυρο αμάξωμα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Seat Leon (εδώ και 14 χρόνια) έχει 3θυρο αμάξωμα.

Seat Leon SC: Για 1η φορά… 3θυρο!

8.038 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2013)

Η Seat αποκάλυψε επίσημα πλέον το 3πορτο Leon SC, το οποίο αποτελεί το πρώτο Leon στην ιστορία της ισπανικής φίρμας σε 3θυρη έκδοση και θα παρουσιαστεί στη Γενεύη το Μάρτιο.

Χθες, η Seat δημοσίευσε μια φωτογραφία-teaser του Leon που ήταν… σκεπασμένο, αλλά σήμερα αποκάλυψε το νέο Leon στην 3θυρη έκδοσή του. Σε σχέση με το 5θυρο μοντέλο που θα έρθει στα τέλη του επόμενου μήνα στην Ελλάδα, έχει μειωθεί το μεταξόνιο κατά 35 χλστ. (2.600 χλστ. στο σύνολο) και το μήκος του είναι 4.230 χλστ. Έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση από το 5πορτο, χάρη στο ύψος της οροφής που έχει μειωθεί και η κλίση του κεκλιμένου εμπρόσθιου παρμπρίζ είναι μικρότερη, χαρακτηριστικό που έχει δανειστεί από τα πρωτότυπα  IBE, IBL και IBX.
Εφοδιάζεται με τα μηχανικά σύνολα του 5πορτου μοντέλου και αυτά ξεκινούν από τον 1,2 μέχρι και τον 2λιτρο, ενώ η ισχύς φτάνει έως και τους 184 ίππους. Όσον αφορά στο «στήσιμο» του σπορ Leon, χρησιμοποιεί την ανάρτηση του hatchback μοντέλου, αλλά για τις εκδόσεις άνω των 150 ίππων «σκληραίνουν» λίγο περισσότερο. Η γκάμα του Leon θα αυξηθεί προς τα τέλη του 2013 με το ST και το estate να παίρνουν τη θέση τους, ενώ το 2014 θα δούμε και την «εκρηκτική» έκδοση Cupra.

Οι κινητήρες ξεκινούν από 1,2 έως και 2 λτ., και η ιπποδύναμη φτάνει έως και τα 184.

Οι κινητήρες ξεκινούν από 1,2 έως και 2 λτ., και η ιπποδύναμη φτάνει έως και τα 184.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center