• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Ford Fiesta ST μπαίνει στη δεύτερη γενιά του και 5 χρόνια μετά την παρουσίαση του 6ης γενιάς Fiesta, έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα των «ST» επιλογών της εταιρείας.

Στο πίσω μέρος, το γρηγορότερο Fiesta ξεχωρίζει με το διαχύτη του προφυλακτήρα, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και τη μεγάλη αεροτομή.

Έρχεται τον επόμενο μήνα το νέο Ford Fiesta ST

19.329 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/4/2013

Το Ford Fiesta ST μπαίνει στη δεύτερη γενιά του και 5 χρόνια μετά την παρουσίαση της 6ης γενιάς Fiesta, έρχεται από τον επόμενο μήνα και επι ελληνικού εδάφους, για να συμπληρώσει τη γκάμα των «ST» επιλογών της εταιρείας.

 
Και όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Focus ST που λανσαρίστηκε πέρσι στην Ελλάδα, η Ford προσφέρει το νέο μικρό της «πύραυλο» με ένα μοτέρ χαμηλότερου κυβισμού από το παρελθόν που του επιτρέπει από τη μια, να είναι πιο ισχυρός και γρήγορος και από την άλλη, να βελτιώσει σημαντικά τις οικολογικές του επιδόσεις και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου. Το αποτέλεσμα δείχνει κατΆ αρχάς, άκρως… δελεαστικό και εμείς, ταξιδέψαμε μέχρι τη Νίκαια της Γαλλίας για να το διαπιστώσουμε στην πράξη.

Πιο δυναμικό αισθητικά
Στο αισθητικό κομμάτι, το νέο Fiesta ST βασίζεται πάνω στην ανανεωμένη γενιά του μοντέλου της Ford διαθέτοντας παράλληλα και κάποιες αισθητικές βελτιώσεις που τονίζουν το δυναμισμό της έκδοσης. Έχουμε λοιπόν ένα περιφερειακό αεροδυναμικό body-kit, με επίκεντρο τις αλλαγές στο πίσω τμήμα και την προσθήκη μιας ευδιάκριτης αεροτομής αλλά και ενός ακόμη πιο ευδιάκριτου διαχύτη με διπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, το νέο κορυφαίο Fiesta διαθέτει τα γνώριμα λογότυπα «ST» στο μπροστινό και το πίσω μέρος του, η κυψελοειδής μάσκα έρχεται απευθείας από το αντίστοιχο τμήμα του Ford Focus ST, ενώ οι ειδικής σχεδίασης τροχοί 17 ιντσών με 5 «παχιές» ακτίνες, ολοκληρώνουν τις αισθητικές του αλλαγές.

Tags: FORD FIESTA