• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η BMW αναπτύσσει το «ConnectedDrive», το οποίο θα παρέχει στους κατόχους των μοντέλων της «online» πρόσβαση, χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή smartphone.

H ΒΜW αναπτύσσει το «ConnectedDrive»

7.545 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2013

Η ΒΜW ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα infotainment «ConnectedDrive», ώστε οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της να έχουν στη διάθεσή τους, όλες τις νέες τεχνολογίες κι εφαρμογές της εταιρείας, κατά την οδήγηση.

 
Ένα νέο σύστημα θα προσφέρει άμεσα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στους κατόχους των BMW,το οποίο θα επιτρέπει τη σύνδεση με το διαδίκτυο χωρίς τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή smartphone. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια SIM κάρτα, η οποία θα τοποθετείται σε ειδική υποδοχή του infotainement «ConnectedDrive», με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες κι εφαρμογές (ακόμα κι αυτές που δεν είναι διαθέσιμες στα smartphones), δημιουργώντας το δικό τους προφίλ χρήστη στη διαδικτυακή πύλη της εταιρείας. Η διαδικασία ξεκινά μέσα στη χρονιά και θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Το infotainment «ConnectedDrive» θα εφαρμοστεί σε 14 αγορές αρχικά και κατόπιν σε άλλες 11, με στόχο να συνδεθούν 5 εκατ. μοντέλα ή χρήστες ως το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες της BMW θα είναι σε θέση να λάβουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και υπηρεσίες απευθείας, μέσα στα οχήματά τους, όπως για παράδειγμα να κάνουν κλήση έκτακτης ανάγκης, με αυτόματο εντοπισμό του οχήματος και να ενημερώνεται ταυτόχρονα το δίκτυο της εταιρείας για τη σοβαρότητα του ατυχήματος, μέσω του συστήματος ανίχνευσης.

Μετά την εγγραφή τους, οι χρήστες θα είναι σε θέση να συνδεθούν σε μία πύλη, με κωδικό περιοχής, όπου θα είναι σε θέση να ρυθμίσουν το σύστημα infotainment , σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και να κατεβάσουν όποιες εφαρμογές ενημέρωσης ή ψυχαγωγίας επιθυμούν κατά την οδήγηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα «applications» για smartphones θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων και τις δημοφιλείς λειτουργίες, όπως internet ραδιόφωνο, Twitter, Facebook κ.α.

Tags: BMW