19χρονος έχει χακάρει πάνω από 25 Tesla!

19χρονος έχει χακάρει πάνω από 25 Tesla!

2.994 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2022)

19χρονος χάκερ υπογραμμίζει ότι βρήκε ευπάθεια στο λογισμικό των Tesla και έχει αποκτήσει τον έλεγχο 25 περίπου αυτοκινήτων.

Σε μπελάδες έβαλε την Tesla o David Colombo

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία είδηση που έρχεται από το εξωτερικό με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα της Tesla και τον 19χρονο ειδικός σε θέματα ασφάλειας πληροφορικής και χάκερ, David Colombo από τη Γερμανία. Για να μπούμε κατευθείαν στο θέμα, ο Γερμανός πιτσιρικάς, που θέλει να ξεκινήσει τη δική του startup εταιρεία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας δημοσίευσε πως βρήκε ευπάθεια στο λογισμικό αυτοκίνητων της Tesla που του δίνει πρόσβαση σε αυτά!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έχει χακάρει πάνω από 25 Tesla

Μέσω δημοσιεύσεων στο Twitter ο David Colombo είπε πως έχει «πλήρη τηλεχειρισμό» σε περισσότερα από 25 μοντέλα της Tesla τα οποία βρίσκονται σε 13 διαφορετικές χώρες. Στις αναρτήσεις του ο Colombo εξηγεί πως στην πραγματικότητα για την ευπάθεια ευθύνονται οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων, όχι η Tesla, ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει πως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «επέμβει» εξ αποστάσεως σε μοντέλα της αμερικανικής μάρκας.

Πολλά αυτά που μπορεί να κάνει στα Tesla ο 19χρονος

Ο νεαρός χακεράς εξηγεί ότι δεν έχει πρόσβαση στην διεύθυνση ή την επιτάχυνση των οχημάτων, αλλά μπορεί να απενεργοποιήσει την λειτουργία Sentry, το άνοιγμα των θυρών/παραθύρων και ακόμη και την ενεργοποίηση του ηλεκτροκινητήρα. Υπογραμμίζει επίσης πως θα μπορούσε να μάθει την ακριβή τοποθεσία που βρίσκονται αυτά τα μοντέλα, να δει αν υπάρχει οδηγός, να αυξομειώνει την ένταση της μουσικής, να αναβοσβήνει τα φώτα, να ανοιγοκλείνει τα παράθυρα και τις πόρτες ακόμα και όταν το μοντέλο βρίσκεται εν κινήσει και άλλα! Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
test center