9 φωτογραφίες »

Αγέρωχο συνεχίζει την πορεία του το Fiat Panda μετά την τελευταία ανανέωση του, που εκτός από στυλιστικές λεπτομέρειες & τεχνολογικό εξοπλισμό στην καμπίνα έχει να αναδείξει και την νέα σπορτίφ έκδοση Sport. Με ποιον κινητήρα εξοπλίζεται το λιλιπούτειο best seller;

Fiat Panda

2.155.109 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Το Fiat Panda, ένα από τα best seller της κλάσης των μίνι στην χώρα μας, γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του στις αγορές με ένα αισθητικό φρεσκάρισμα και μία νέα έκδοση, διατηρώντας το προνόμιο των αρκετών επιλογών σε μηχανικα σύνολα και της επιλογής του ως τετρακίνητο.

Παρά την ανανέωση, το ιταλικό μίνι δεν έχει αλλάξει κατά πολύ την επιτυχημένη συνταγή στην εμφάνισή του, από αυτή που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το ανανεωμένο Panda ήρθε με νέο μπροστινό προφυλακτήρα, ελαφρώς τροποποιημένες πλευρικές ποδιές, αλλά και νέας σχεδίασης τροχούς. Επιπλέον, αναβαθµίσεις παρατηρούνται και στο εσωτερικό, εκεί που στο κέντρο του ταµπλό φιλοξενείται πλέον το νέο σύστηµα ψυχαγωγίας µε οθόνη αφής 7 ιντσών συµβατό µε τα Android Auto και Apple CarPlay. Το New Panda διαθέτει επίσης νέες ταπετσαρίες, μια εμπλουτισμένη παλέτα χρωμάτων και ένα νέο «ξύλινο» ταμπλό, που ενσωματώνει «νιφάδες» από ανακυκλωμένο ξύλο στη έκδοση Cross.
 
Aξιο αναφοράς είναι επίσης πως η γκάμα του Panda έχει επεκταθεί περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά την έκδοση Sport. Σχεδιασμένο για να προσελκύει τους νεότερους σε ηλικία πελάτες, το Panda Sport διαθέτει δίχρωμους τροχούς 16 ιντσών, καθώς καθρέπτες και χειρολαβές στο χρώμα του αμαξώματος. Τα τελευταία είναι επίσης διαθέσιμα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, όταν επιλέγεται η προαιρετική μαύρη οροφή.

Στο εσωτερικό, το ταµπλό απαρτίζεται από χρώµα τιτανίου, µαύρη επένδυση και ειδικά πάνελ θυρών µε οικολογικό δέρµα. Οι αγοραστές του Panda Sport θα βρουν επίσης δίχρωµα καθίσµατα που συνδυάζουν σκούρα γκρι ταπετσαρία µε «δερµάτινες λεπτοµέρειες». Όσοι θέλουν κάτι το διαφορετικό είναι διαθέσιµο το πακέτο Pandemonio που προσθέτει φιµέ τζάµια, κόκκινες δαγκάνες φρένων και τιµόνι µε κόκκινες ραφές.

Κάτω από το καπό, το ήπια υβριδικό σύστηµα κίνησης είναι τώρα διαθέσιµο σε όλη τη γκάµα. Αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου (70 ίππων) και µία γεννήτρια που ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισµα και την επιβράδυνση και την αποθηκεύει σε µια µικρή µπαταρία ιόντων λιθίου 11 Ah. Διαθέσιµες φυσικά είναι και οι εκδόσεις βενζίνης με τον 900άρη Twinair βενζινοκινητήρα των 85 ίππων, καθώς και το σύνολο ίδια ιπποδύναμης με φυσικό αέριο (CNG), όπως και η τετρακίνηση στις εκδόσεις City Cross και Cross. Η συνολική γκάµα των εκδόσεων του ανανεωµένου µοντέλου περιλαµβάνει τα Panda, City Life, Sport, City Cross και Cross.

Οι επιλογές δεν σταματούν στους κινητήρες, καθώς το μίνι της Fiat προσφέρεται και σε δύο διαφορετικά αμαξώματα. Το κλασσικό 5θυρο χάτσμπακ με τον ήπια υβριδικό ή τον κινητήρα φυσικού αερίου, αλλά και σε crossover εκδοχή, με off-road εμφάνιση που περιλαμβάνει ποδιές, προστατευτικά πλαστικά και υψηλότερη απόσταση από το έδαφος. Η δεύτερη επιλογή είναι διαθέσιμη με το ήπια υβριδικό σύνολο και με τον Twinair κινητήρα βενζίνης. Ο δεύτερος μάλιστα συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης, κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια σε αυτή την κατηγορία. 

Πέρα από τις πολλές επιλογές, το Panda κατέχει και δύο πρωτιές που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της οικονομίας. Είναι το πιο φτηνό μοντέλο υβριδικής τεχνολογίας της αγοράς, με κόστος από 11.150 ευρώ για την βασική έκδοση εξοπλισμού City Life και παράλληλα στην ίδια έκδοση το πιο φθηνό μοντέλο της αγοράς που καίει φυσικό αέριο, όντας διαθέσιμο από 12.290 ευρώ. Αρκετά πιο ακριβή είναι η βενζινοκίνητη τετρακίνητη έκδοση, η οποία κοστίζει από 15.190 ευρώ, στο μεσαίο εξοπλιστικό επίπεδο City Cross.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

ford
skoda