4 φωτογραφίες »

Το νέο Hyundai i20 N έκανε το επίσημο ντεμπούτο του αποτελώντας μία ακόμα επιλογή στην κατηγορία των «καυτών» μικρών χάρη στα 204 άλογα που «κρύβει» στο καπό του.

Hyundai i20 N

2.155.150 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η Hyundai μπορεί να άργησε, ωστόσο με το νέο Hyundai i20 N μπαίνει δυνατά στην κατηγορία των μικρών hot-hatch με σκοπό να αντλήσει πωλήσεις από μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία που περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Fiesta ST και το Polo GTI. Το i20 N μαζί με τα i30 N και i30 Fastback N αποτελούν τη σειρά υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Ο ολοκαίνουριος σπορ σχεδιασμός του i20 N ενσωμάτωνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness της Hyundai, η οποία δίνει στο αυτοκίνητο μια νέα αιχμηρή εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για της ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στα πλαϊνά, ξεχωρίζουν οι ειδικές 18 ιντσών ζάντες με το γκρι ματ φινίρισμα αλλά και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό Ν, καθώς και τα αεροδυναμικά μαρσπιέ, υπογραμμίζοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η ξεχωριστή πίσω αεροτομή βελτιώνει την αεροδυναμική του απόδοση, ώστε να είναι διασκεδαστικό και να οδηγείται σε οποιονδήποτε δρόμο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα, το χαρακτηριστικό Performance Blue χρώμα του αμαξώματος του νέου i20 N, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα μοντέλα N, η προαιρετική διχρωμία της οροφής σε μαύρο χρώμα καθώς και οι κόκκινες εξωτερικές πινελιές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μηχανοκίνητο DNA της Hyundai.

Στο εσωτερικό, το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί και συνδυάζεται με τόνους του «Performance Blue» χρώματος. Από εκεί και πέρα στη καμπίνα μπορεί κάποιος να βρεί σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, σπορ τιμόνι, μεταλλικά πεντάλ, και έναν ειδικό επιλογέα ταχυτήτων.

Το νέο i20 N διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο T-GDi κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 275 Nm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6-τάχυτο (6ΜΤ) κιβώτιο για μέγιστη απόδοση ισχύος. Με βάρος 1.190 κιλά, όπως και το i20 Coupe WRC, η αναλογία ισχύος-βάρους είναι εντυπωσιακή. Το ολοκαίνουριο i20 N προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης launch control αλλά και τα οδηγικά προφίλ Normal, Eco, Sport, N και N Custom. Σύμφωνα με τη μάρκα το πλαίσιο είναι βελτιωμένο, όπως και το σύστημα πέδησης που έχει μεγαλύτερους δίσκους 320 χιλιοστών μπροστά.

Το νέο i20 Ν αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021. 
 
 

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

Mercedes
KIA