8 φωτογραφίες »

Renault Arkana

2.155.383 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

H Renault μπαίνει στην κατηγορία των SAC (Sport Activity Coupe) με το Arkana, ένα νέο SUV με coupe στιλιστικά στοιχεία το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του από αγορές εκτός Ευρώπης, ωστόσο δεν θα αργήσει να μπει στην κούρσα των πωλήσεων στην Γηραιά Ήπειρο, αλλά και στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, το Arkana πρωτοεμφανίστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας το καλοκαίρι του 2019, αλλά η ευρεία αποδοχή του από την εκεί αγορά και η απουσία ενός τέτοιου μοντέλου από την ευρωπαϊκή γκάμα της Renault, δελέασαν το γαλλικό στρατόπεδο να το εντάξει άμεσα στο δυναμικό της. Έτσι στα τέλη του 2020 η Renault πήρε την απόφαση να φέρει το Αrkana στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ παράλληλα παρουσίασε το νέο ευρωπαϊκών προδιαγραφών coupe SUV της, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας και περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το ευρωπαϊκό Arkana βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα της μάρκας, στην οποία βασίζονται και τα νέα Clio και Captur. Το μήκος του είναι 4.568 χιλιοστά, το πλάτος του 1,8 μέτρα, το ύψος του είναι 1.571 χιλιοστά και το μεταξόνιό του είναι 2.720 χιλιοστά, ενώ η Renault ανακοινώνει πως ο χώρος αποσκευών είναι 513 λίτρα ή 480 λίτρα στην E-Tech υβριδική έκδοση.

Σχεδιαστικά, ο πρόβολος του αυτοκινήτου αντλεί φυσικά έμπνευση από τα πρόσφατα νέα μοντέλα της μάρκας, με το μάτι να πέφτει αμέσως στα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα C. Aλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η μεγάλη απόσταση του από το έδαφος στα 200 χιλιοστά και φυσικά η κατακλινής οροφή που ορίζει και τον coupe χαρακτήρα του νέου Arkana.

Πλούσιο σε τεχνολογία είναι το εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων να έχει μέγεθος 4,2 ή 7 ή 10 ίντσες ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ η οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment διατίθεται σε μέγεθος 7 ή 9,3 ιντσών. Φυσικά, η Renault προσφέρει επίσης πολλά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης που διαθέτει όπως cruise control με περιοριστή ταχύτητας, πίσω κάμερα, υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός και πίσω, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων και πολλά άλλα.

Η παλέτα κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει μια υβριδική επιλογή που αποτελείται από έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μικρή μπαταρία 1,2 kWh με την ισχύ να ανέρχεται στα 145 άλογα. Επίσης, το παρών δίνουν δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις στα 140 άλογα και τα 160 άλογα που αποτελούνται από έναν 1.300άρη turbo κινητήρα και μια ηλεκτρική μπαταρία λιθίου 12V.

Οι τιμές του νέου Renault Αrkana έγιναν γνωστές για την αγορά της Γαλλίας και ξεκινούν από 29.700 ευρώ με τον ήπια ηβριδικό κινητήρα των 140 ίππων και από 31.200 ευρώ για την υβριδική έκδοση των 145 PS. Η ήπια υβριδική έκδοση των 160 ίππων θα γίνει διαθέσιμη αργότερα. Βέβαια, αν συνυπολογίσουμε πως, σύμφωνα με έρευνα που έχει κάνει το autotriti.gr, τα Renault είναι φθηνότερα στην Ελλάδα από ό,τι στην Γαλλία, τότε δεν αποκλείεται οι τιμές του στην χώρα μας να είναι χαμηλότερες κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

Hyundai
KIA