12 φωτογραφίες »

Νέο σχεδιασμός, πιο ανθρωποκεντρικό και hi-tech εσωτερικό, αλλά και πλήθος συστημάτων ασφαλείας για τη νέα 11η γενιά του Honda Civic.

Honda Civic

2.154.834 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η 11η γενιά του Honda Civic έκανε πρεμιέρα λίγες εβδομάδες πριν με νέο σχεδιασμό, πιο ανθρωποκεντρικό και hi-tech εσωτερικό, αλλά και πλήθος συστημάτων ασφαλείας. Το νέο Civic, ακολουθεί σχεδόν πιστά τη σχεδίαση του μοντέλου προπαραγωγής που είχαμε δει τον περασμένο Νοέμβριο. Μία σχεδίαση η οποία ονομάζεται «Man-Maximum, Machine-Minimum» και δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και την απλότητα.

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις του μοντέλου, το μεταξόνιο του Civic μετράται στα 2.735,5 χιλιοστά, την ώρα που το μήκος του είναι 4.673,6 χλστ, το πλάτος 1.800 χλστ και το μήκος 1.414,7 χλστ. Όπως μπορούμε να δούμε το μπροστινό μέρος του διαθέτει τους ίδιους LED προβολείς με το Civic Prototype. Η γρίλια παραμένει βαμμένη σε μαύρο χρώμα, όμως η διαφοροποίηση του μοντέλου παραγωγής από το πρωτότυπο είναι η ενσωμάτωση των φώτων ομίχλης σε νέα, διαφορετικά μαύρα καλύμματα στις άκρες του προφυλακτήρα. Παράλληλα η Honda επέλεξε έναν πιο συντηρητικό σχεδιασμό πλέγματος στο μέρος της γρίλιας που βρίσκεται χαμηλά.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω μπορεί κάποιος να δει τις ζάντες που ξεκινούν από τις 16 ίντσες και καταλήγουν στις 18 ίντσες, ανάλογα την έκδοση, ενώ όπως στο μπροστά στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα πλατιά LED φωτιστικά σώματα και ο σχεδιασμός της άκρης της πόρτας του χώρου αποσκευών η οποία βοηθάει την αεροδυναμική. Κλείνοντας με το εξωτερικό να πούμε πως το Civc θα διατίθεται σε οκτώ χρώματα, τρία από τα οποία είναι νέα: Meteorite Grey Metallic, Sonic Grey Pearl και Morning Mist Blue Metallic.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι και αυτός νέος. Η πιο εντυπωσιακή πτυχή είναι το κυψελοειδές πλέγμα που έχει το πλάτος του ταμπλό. Ενσωματώνει τους αεραγωγούς για να δημιουργήσει μια καθαρή, ενοποιημένη εμφάνιση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανάλογα την έκδοση είναι μεγέθους 7 ή 10,2 ιντσών, ενώ η οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ξεκινά από τις 7 ίντσες, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και μία οθόνη 9 ιντσών και φυσικά τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto. Από κει και πέρα πολλά είναι τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, καθώς το νέο Civic έχει στη διάθεσή του την αναβαθμισμένη σουίτα ασφαλείας Honda Sensing που διαθέτει μία κάμερα και οκτώ αισθητήρες σόναρ. Στις κορυφαίες εκδόσεις θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα νέο ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία.

Στην αγορά των ΗΠΑ, για την οποία παρουσιάστηκε αρχικά το μοντέλο, το Civic θα διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρα. Ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας που θα προσφέρει 160 ίππους και 187 Nm ροπής, αλλά και το τετρακύλινδρος turbo 1,5 λίτρων με ισχύ 182 ίππων και 240 Nm ροπής. Αμφότερα θα συνεργάζονται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

FORD E-TRANSIT
NISSAN