9 φωτογραφίες »

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, η νέα S-Class, έρχεται να καταπλήξει άλλη μια φορά το κοινό με την πολυτέλεια, την άνεση και την προηγμένη τεχνολογία του ακολουθώντας τη φιλοσοφία «το καλύτερο ή τίποτα».

Mercedes S-Class

2.155.117 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, η νέα S-Class, έρχεται να καταπλήξει άλλη μια φορά το κοινό με την πολυτέλεια, την άνεση και την προηγμένη τεχνολογία του ακολουθώντας τη φιλοσοφία «το καλύτερο ή τίποτα». Τα λόγια για το μοντέλο που σε κάθε του γενιά φέρνει την επανάσταση στην αυτοκίνηση (βλ. ABS, αερόσακους επιβατών, ESP) είναι μάλλον περιττά. H S-Class είναι η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz και το μοντέλο που σε κάθε γενιά φέρνει την επανάσταση γιατί σχεδιάζεται και κατασκευάζεται ώστε να είναι το «Καλύτερο Αυτοκίνητο στον κόσμο». Αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία ακολουθεί και η νέα, 7η γενιά της S-Class, η οποία για άλλη μια φορά εισάγει στοιχεία επαναστατικά, όπως για παράδειγμα οι μετωπικοί αερόσακοι για τους πίσω επιβάτες.

Πρωτοποριακή σχεδίαση
Από όποια γωνία και αν την κοιτάξεις, η νέα S-Class σαγηνεύει με την κυρίαρχη αισθητική της, την προσοχή στην λεπτομέρεια και την αρμονία των γραμμών της που ενισχύουν τον δυναμισμό, την πολυτέλεια και το αριστοκρατικό προφίλ της. Πιο αναλυτικά, το μπροστινό τμήμα με τους προβολείς Digital Light και το φαρδύ τονισμένο πίσω μέρος με τα διαιρούμενα φώτα εκφράζουν με τον πιο γνήσιο τρόπο την premium... φειδώ. Στις επιμέρους σχεδιαστικές λεπτομέρειες ειδικής αναφοράς χρήζουν η μεσαίου μεγέθους μάσκα, οι υψηλής ποιότητας και με διαχρονική σχεδίαση ζάντες αλουμινίου και οι επίπεδες χειρολαβές στις πόρτες. Σε κάθε περίπτωση η σχεδίαση της S-Class δεν έχει τίποτα το περιττό και όλα πάνω της είναι σχεδιασμένα για να εκφράζουν τον χαρισματικό της χαρακτήρα.

Οι εσωτερικές αρετές μετράνε
Premium τελειότητα συναντά κανείς στο εσωτερικό της πολυτελούς μπερλίνας με τον μοναδικό ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η «wrap around» διακόσμηση της καμπίνας θυμίζει έργο τέχνης και προσφέρει ένα σικάτο οπτικό αποτέλεσμα. Από την μία πλευρά βρίσκονται οι αριστοτεχνικές επιφάνειες των υλικών που επιβεβαιώνουν την «βασιλική» καταγωγή της S-Class, από την άλλη, δε, οι προηγμένες τεχνολογίες infotainment (4D surround ηχοσύστημα) προσφέρουν τον απαραίτητο σύγχρονο χαρακτήρα στο μέγιστο βαθμό. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι και οι οθόνες υψηλής ανάλυσης (infotainment και πίνακας οργάνων) που δίνουν top hi-tech προσανατολισμό και ξεχωρίζουν για το βάθος εικόνας και τα έντονα οπτικά εφέ. Το ευφυές σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) δίνει έξτρα state of the art παροχές διότι επιτρέπει την χρήση φωνητικού ελέγχου και την προσαρμογή στις συνήθειες του χρήστη, με την κεντρική οθόνη OLED να είναι άκρως λειτουργική και εύχρηστη στην πλοήγηση. Η διαίσθηση, εξάλλου, ενεργοποιείται σε πολλές εκφάνσεις μέσα σε μία Mercedes S-Class. Από την μεγάλη οθόνη head-up στο μπροστινό παρμπρίζ που παρουσιάζει πληροφορίες και ενδείξεις, μέχρι την προβολή περιεχομένου επαυξημένης πραγματικότητας μέσω του πρωτοποριακού ταμπλό οργάνων της τρισδιάστατης απεικόνισης, η ναυαρχίδα της Mercedes φροντίζει σε κάθε λεπτομέρεια να αγγίζει την τελειότητα.

Οι πίσω πόρτες της απόλαυσης
Τα καλούδια, βέβαια, δεν σταματούν εδώ και αφορούν όλους όσοι ανοίξουν την... πόρτα της μαγείας. Στην ευρύχωρη σειρά των πίσω καθισμάτων, για παράδειγμα, οι επιβάτες απολαμβάνουν premium ανέσεις που δεν συναντά κανείς στον ανταγωνισμό. Τα καθίσματα πολλαπλού περιγράμματος Executive με ηλεκτρικό υποπόδιο που φέρνει... το κρεβάτι του υπνοδωματίου σας στο αυτοκίνητο είναι ενδεικτικό παράδειγμα, όπως επίσης το σύστημα με πρόσθετο μαξιλάρι θέρμανσης αυχένα και ώμων και η ενιαία κεντρική κονσόλα Business με πλούσιο εξοπλισμό (ποτηροθήκη ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για smartphone).

Ασφαλές κάστρο
Αδιαπραγμάτευτη είναι προφανώς και η top αίσθηση ασφάλειας για ένα μοντέλο που αρκετές φορές στο παρελθόν πρωτοπόρησε με τις καινοτομίες του στον συγκεκριμένο τομέα (ABS-σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών, αερόσακοι, ESP σε δεύτερη και τρίτη γενιά, ενεργή ανάρτηση). Στην 7η γενιά της η S-Class ξεχωρίζει, αρχικά, για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, Drive Pilot, το οποίο και αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος εντός πόλης μέχρι τα 60 χλμ./ώρα. Ακόμη εντυπωσιακό και πρωτοποριακό είναι το πακέτο Pre Safe Plus, το οποίο αξιολογεί μέσω αισθητήρων το εξωτερικό περιβάλλον και λαμβάνει προληπτικά μέτρα προστασίας, ενώ με τους μετωπικούς αερόσακους των πίσω επιβατών στην έκδοση Long (V223) η S-Class καταλαμβάνει μία ακόμη πρωτιά.

Απαράμιλλη άνεση στο δρόμο
Από οδηγικής άποψης, η απόλυτη ακρίβεια σε κάθε εντολή είναι δεύτερη φύση του γερμανικού sedan. Στα highlights περιλαμβάνονται η εξελιγμένη αερανάρτηση Airmatic που μπορεί να υπηρετήσει την άνετη και συνάμα δυναμική οδήγηση, καθώς και το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης των πίσω τροχών που στρίβοντας μέχρι και 10 μοίρες εξασφαλίζουν top ευελιξία και κύκλο στροφής μόλις στα 10,6 μέτρα! Εξίσου πρακτικό και χρήσιμο είναι το αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους ανάρτησης το οποίο και διαφέρει ανάλογα με το φορτίο της S-Class. Όσον αφορά τους κινητήρες, το πολυτελές sedan ξεχωρίζει για την αποδοτικότητα και την προσαρμοστικότητά του μέσω των οποίων εκφράζει με δυναμισμό τις αριστοκρατικές του περγαμηνές. Προς το παρόν, υπάρχουν διαθέσιμες τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και δύο βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία EQ Boost. Στη βάση της γκάμας των diesel συναντούμε την S 350 d σε πισωκίνητη ή τετρακίνητη 4MATIC επιλογή με ισχύ 286 άλογα και 600 Νm, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η S 400 d με ισχύ 330 άλογα και 700 Nm ροπής. Στη βενζίνη υπάρχει η έκδοση  η S 450 4MATIC των 365 ίιπων και η S 500 των 435 ίππων. Αμφότερες ενισχύονται από σύστημα EQ Boost που προσφέρει 22 επιπλέον άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται μόνο με το 9G-Tronic αυτόματο κιβώτιο της φίρμας που εγγυάται κορυφαία οδηγική απόλαυση, αντάξια της φήμης μίας Mercedes S-Class.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

citroen
test center