8 φωτογραφίες »

Εξηλεκτρισμένη, με ξεκάθαρο premium χαρακτήρα και κορυφαία οδηγική απόλαυση. Η Mercedes A-Class hatchback είναι ένα ατόφιο γερμανικό αστέρι που «κρύβει» μεγάλα προσόντα.

Mercedes A-Class hatchback

2.155.090 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η Mercedes-Benz δεν κάνει συμβιβασμούς στα προϊόντα της, είτε αυτό είναι αυτοκίνητο, είτε υπηρεσίες που προσφέρει. Γιατί ακολουθώντας τη φιλοσοφία «το καλύτερο ή τίποτα» η γερμανική μάρκα αγγίζει το απόλυτο σε κάθε παράμετρο και έτσι το ίδιο συμβαίνει στην Mercedes A-Class hatchback, το premium μικρομεσαίο με την ευρεία γκάμα κινητήρων, την εκλεπτυσμένη εμφάνιση και τον κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Εκθαμβωτική και ευαίσθητη
Όπως βλέπετε οι ίδιοι με τα μάτια σας η κομψότητα και η απουσία περιττών στοιχείων αποτελούν σημείο αναφοράς στην σχεδιαστική φιλοσοφία της compact A-Class. Το εντυπωσιακό design εκφράζεται με τις λιτές αλλά προσεγμένες λεπτομέρειες, ενώ πιο σπορτίφ χαρακτήρα προσδίδουν στυλιστικές επιλογές όπως το δυναμικό μπροστινό τμήμα και η μάσκα ψυγείου diamond. Στο σύνολό της, εξάλλου, η Mercedes A-Class hatchback είναι μοντέλο που «παντρεύει» σε ιδανικές αναλογίες το εκλεπτυσμένο στυλ και τον δυναμισμό, αποτελώντας την επιτομή της αισθαντικής καθαρότητας.
 
Μίλησε της: Είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσει
Premium ύφος αποπνέει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου δεσπόζει το MBUX (Mercedes Benz User Experience). Ως ένα αντιπροσωπευτικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, η A-Class εντυπωσιάζει με τα άριστης ποιότητας υλικά, την μοναδική «wrap around» σχεδίαση και τον ατμοσφαιρικό της φωτισμό (64 χρώματα). Στον προαιρετικό εξοπλισμό σχεδίασης μπορεί να βρει κανείς πανοραμική συρόμενη οροφή ή σπορ δερμάτινο πολλαπλών λειτουργιών τιμόνι το οποίο και ενισχύει την δυναμική αίσθηση. Αντίστοιχα top είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός, με τις διαθέσιμες οθόνες από 7 έως 10,25 ίντσες να ικανοποιούν στο έπακρο κάθε ανάγκη infotainment. State of the art ανέσεις η ασύρματη φόρτιση smartphone χωρίς καλώδια, η MBUX Augmented Reality για διαισθητικό navigation και το pad πλοήγησης με το δάχτυλο στην κεντρική κονσόλα το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει μέχρι και τον γραφικό χαρακτήρα του χρήστη, εξασφαλίζοντας απόλυτη άνεση και εργονομία.
 
Το τεχνολογικό highlight της Mercedes A-Class, όμως, είναι άλλο και έχει την δική του... προσωπικότητα. Το σύστημα φωνητικών εντολών Linguatronic αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και το δημοφιλές hatchback έχει την δυνατότητα να... επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες, να μαθαίνει τις προτιμήσεις τους και να προσαρμόζεται στις συνήθειες του καθενός. Ενδεικτικά, μπορεί να διαβάσει ένα μήνυμα το οποίο έχετε υπαγορεύσει ή να επιλέξει τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό, αν του πείτε «Hey Mercedes».
 
Ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον μέγιστο βαθμό
Υπερπλήρης και αγχολυτική, τέλος, είναι η σουίτα ασφαλείας χάρη στα συστήματα Mercedes-Benz Intelligent Drive. Στην A-Class προσφέρονται, μεταξύ άλλων, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, σύστημα Pre-Safe στο οποίο μία σειρά μέτρων ενεργοποιείται και μειώνει τις καταπονήσεις επιβατών πριν από ενδεχόμενο ατύχημα, συστήματα ημι-αυτόνομης λειτουργίας διατήρησης απόστασης, λωρίδας και ταχύτητας, καθώς και κάμερα στάθμευσης (οπισθοπορείας και 360 μοιρών).
 
Συμβατική και εξηλεκτρισμένη, κατάλληλη για κάθε οδηγική συνθήκη
Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα της A-Class, η Mercedes δίνει επιλογές βενζίνης, diesel και plug-in hybrid για κορυφαίες επιδόσεις και εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά. Η γκάμα ισχύος των κινητήρων είναι ευρεία, μιας και ξεκινά από χαμηλά για περισσότερο οικονομική οδήγηση (95 ίπποι στην έκδοση diesel 160d) και φτάνει στα 224 άλογα στην βενζινοκινήτη A 250 που προσφέρεται και με DCT κιβώτιο και τετρακίνηση 4MATIC. Διαθέσιμη είναι και η έκδοση AMG A 35 4MATIC της οποίας ο κινητήρας αποδίδει 306 άλογα για εκρηκτικές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα).
 
Σχετικά με την plug-in hybrid έκδοση A 250 e, είναι μία επιλογή που εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία εξηλεκτρισμού της Mercedes. Ενσωματώνει προηγμένη υβριδική τεχνολογία στην οποία ένα αποτελεσματικό ηλεκτρικό μοτέρ συνεργάζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης για συνολική απόδοση 218 αλόγων και 450 Nm ροπής. Χάρη στην μπαταρία των 15,6 kWh η A-Class μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για πάνω από 70 χιλιόμετρα, καλύπτει δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών διαδρομών ηλεκτρικά χωρίς εκπομπές ρύπων. Σαφή και τα οικονομικά οφέλη της, διότι η κατανάλωση με γεμάτες μπαταρίες δεν ξεπερνά τα 1,4 λτ./100 χλμ, ενώ η ταχύτατη φόρτιση (1:45 ώρες σε wallbox 7,4 kW) διευρύνει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του PHEV. Εξίσου σημαντικό και το φιλικό προς τις εταιρείες προφίλ της, καθώς με κόστος λ.τ.π.φ. κάτω των 40.000 ευρώ και εκπομπές CO2 στα 32 γρ./χλμ. σε μικτό κύκλο, η Mercedes A-Class hatchback αμαξώματος είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αναζητούν αυτοκίνητο εταιρικής χρήσης με μηδενικούς φόρους.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

test center
SEAT